Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 16 augustus

Alkmaar, 16-08-2010 o 14.00 uur

Woninginbraak

Heiloo, zondag 15 augustus

Op zondagmiddag werd tussen 12.15 en 17.15 uur ingebroken in een woning aan de Warmoezierslaan in Heiloo. De daders hadden aanvankelijk geprobeerd om binnen te komen door met grof geweld de keukendeur te forceren. Toen dat niet lukte werd de garagedeur met grof geweld opengebroken. De inbrekers doorzochten het hele pand en gingen er met sieraden en enkele oude munten vandoor.

Getuigen van de inbraak worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heiloo, tel nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Heling fietsen

Regio, maandag 16 augustus

Fietsendiefstal staat met gemiddeld zon 5500 aangiftes per jaar op de eerste plaats als meest voorkomend misdrijf. En aangezien fietsen een waarde vertegenwoordigen van enkele honderden tot ruim duizend euro per stuk, loopt de totale schade in de miljoenen. De politie zet zich in om het aantal diefstallen terug te dringen en de daders van fietsendiefstal en heling op te pakken. Een van de maatregelen is verscherpt toezicht op fietsers. Als fietsen de kenmerken hebben van een gestolen fiets, zoals een doorgeknipt slot, dan worden fiets en bestuurder gecontroleerd. Op die wijze worden dagelijks gestolen fietsen teruggevonden.

Alkmaar, zondag 15 augustus Op de Helderseweg in Alkmaar werd omstreeks 21.40 uur een 28-jarige man uit Den Helder op een damesfiets aangehouden. De man werd gecontroleerd omdat hij door een rood verkeerslicht reed. Bij navraag bleek de fiets gestolen te zijn. De man werd aangehouden wegens diefstal of heling van de fiets.

Alkmaar, zondag 15 augustus Op zondagmiddag omstreeks 16.20 uur werd op de Faktorij in Alkmaar een 26-jarige Amsterdammer op een vrij nieuwe damesfiets gecontroleerd. Het slot van de fiets bleek doorgezaagd te zijn. Bij controle bleek de fiets in 2009 gestolen te zijn in Heerhugowaard. De verdachte verklaarde de fiets te hebben geleend. Hij werd aangehouden wegens heling.

Politie houdt man met mes aan

Alkmaar, zondag 15 augustus

Op zondagmiddag omstreeks 17.30 uur hield de politie een 50-jarige Alkmaarder aan in een supermarkt aan de Johanna Naberstraat in Alkmaar. De man had ruzie gehad met de bedrijfsleider van de winkel over het inleveren van lege flessen. De bedrijfsleider waarschuwde de politie omdat hij gezien had dat de verdachte een mes in zijn schoen droeg. De politie stelde een onderzoek in en trof in de kleding van verdachte een slagersmes met een lengte van 30 cm aan. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het mes werd in beslag genomen.

Politie zoekt getuigen van mishandeling

Obdam, maandag 16 augustus

Op maandagmorgen omstreeks 03.00 uur lag er een 48-jarige man uit Obdam op de Dorpsstraat in zijn woonplaats. Op dat moment was er kermis in Obdam. De man had bloedende verwondingen aan zijn gezicht. Hij bleek door een of meerdere personen te zijn geslagen en toen hij op de grond lag ook in zijn gezicht te zijn geschopt. De man moest voor behandeling van zijn verwondingen worden overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie is op zoek naar getuigen die de mishandeling of de aanleiding daarvan hebben gezien. De politie in Heerhugowaard is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Man onwel achter het stuur

Hoorn, maandag 16 augustus

Op maandagmorgen omstreeks 04.45 uur raakte een 55-jarige man uit Zwaag vermoedelijk onwel achter het stuur van zijn auto. Op de Provincialeweg raakte de auto hierdoor van de weg en belandde in de berm. Een getuige had gezien dat de auto langzamer begon te rijden en steeds heftiger slingerde. Toen de getuige bij het slachtoffer ging kijken bleek deze buiten westen te zijn. Korte tijd later begon de man weer te reageren. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Alcoholcontrole

Noord-Scharwoude, zondag 15 augustus

Op zondagavond omstreeks 20.00 uur werd op de Dorpsstraat in Noord-Scharwoude een 55-jarige man uit Zuid-Scharwoude in een personenauto gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 590 ug/l. Dat is bijna drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Oosterblokker, maandag 16 augustus

Op maandagmorgen omstreeks 00.40 uur werd op de Oosterblokker in Oosterblokker een 40-jarige man uit Hoorn aangehouden. De automobilist had alcohol gebruikt. De man moest een ademanalyse ondergaan, maar dit lukte niet goed, mogelijk doordat de verdachte zich niet aan de aanwijzingen hield. Daarom werd een bloedproef gedaan. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

De man was opgevallen doordat hij er voor de politie vandoor ging. Hij reed daarbij ruim honderd door Oosterblokker.

Lutjewinkel, zondag 16 augustus

Op maandagmorgen omstreeks 02.10 uur werd een 48-jarige man uit Lutjewinkel aangehouden wegens mishandeling en rijden onder invloed. De man was een geval van huiselijk geweld wegereden in een personenauto, terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Toen de man korte tijd later weer naar huis reed, stond de politie op hem te wachten. De man werd aangehouden en moest een ademanalyse afleggen. De apparatuur werkte echter niet goed waarna de man werd verzocht mee te werken aan een bloedproef. Dat wilde hij. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. De niet voltooide ademanalyse gaf een indicatie waaruit bleek dat de man mogelijk vier keer het voor hem geldende maximum had gedronken.

Vernieler ruit aangehouden

Den Helder, zondag 15 augustus

Op zondagmiddag omstreeks 15.20 uur werd een 45-jarige man aangehouden wegens het vernielen van een ruit. De man verbleef tijdelijk in een woning aan de Jonkerstraat. De man gaf aan al een week niet te hebben gegeten en had uit frustratie een gat in het voorruit van de woning gegooid. De gewaarschuwde politie trof de man in de woonkamer. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Over de man waren al eerder overlastmeldingen uit de buurt binnengekomen.

Politie zoekt getuigen van overval

Hoorn, zaterdag 14 augustus

Op zaterdagmorgen omstreeks 01.00 uur werd een 22-jarige man uit Hoorn overvallen op de Geldersesteeg in zijn woonplaats. De man had zijn fiets tegen een muur gezet toen hij van achteren werd beetgegrepen en tegen een muur werd gedrukt. Om hem heen stonden drie mannen (met een getint uiterlijk). Een van de mannen pakte de fiets weg om er even later mee terug te komen. Het slachtoffer mocht onder bedreiging van een keukenmes zijn eigen fiets terugkopen. Toen hij hier niet op in ging, werd hij gestoken met het mes. Hierbij liep hij een snee op een hand op. Toen de man begon te gillen kwam er een groep jongens aan die het slachtoffer ontzetten en de fiets wisten terug te pakken. De overvallers gingen er echter vandoor

De politie in Hoorn is op zoek naar getuigen van de overval, met name de groep jongens die het slachtoffer te hulp schoten. De recherche in Hoorn is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Overval op postagentschap

Den Helder, maandag 16 augustus

Op maandagmorgen werd rond 08.30 uur een overval gepleegd op het postagentschap aan de Texelstroomlaan in Den Helder. Een man drong via de achterzijde het agentschap binnen. Hij wilde geld en bedreigde de aanwezige medewerkers. De man vertrok ook weer via de achterzijde met een onbekend geldbedrag. Bij zijn vlucht is hij vermoedelijk een veldje overgestoken in de richting van de Marktstraat.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Texelstroomstraat of Markstraat maandagochtend iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Vrouw breekt been

Petten, maandag 16 augustus

Op maandagmorgen omstreeks 11.50 raakte een 25-jarige vrouw uit Enschede gewond bij een eenzijdig ongeval op de Strandslag Petten. De vrouw had haar hondje in een mandje aan het stuur. Toen het hondje aanstalte maakte om uit de mand te springen, hield de vrouw het beestje tegen. Hierdoor raakte zij de macht over het stuur kwijt en kwam ten val. De vrouw werd met mogelijk knieletsel overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Man ernstig gewond bij koetsongeval

Enkhuizen, maandag 16 augustus

Op maandagmorgen omstreeks 10.10 uur vond er op het Koperwiekplein in Enkhuizen een ongeval plaats waarbij een 76-jarige man uit Benningbroek ernstig gewond raakte. Een paard met daarachter een koets kwam over de Reigerweg in Enkhuizen aangereden. Op de bok zaten twee mannen, de 76-jarige Benningbroeker en een 68-jarige man uit Enkhuizen. Doordat het paard mogelijk van een schoonmaakauto (puttenslurper) was geschrokken, was deze op hol geslagen. De koets kwam in vliegende vaart het Koperwiekplein op waar het tegen een personenauto aanbotste die juist het plein vanaf een andere weg op kwam rijden. De koets viel op zijn rechter zijkant. De koetsier die aan deze zijde zat, sloeg met zijn hoofd tegen het wegdek. Hij liep ernstig hersenletsel op en werd per ambulance overgebracht naar het VU in Amsterdam. De andere koetsier, de man uit Enkhuizen, liep lichte verwondingen op. De bestuurster van de auto, een 49-jarige vrouw uit Enkhuizen, liep geen letsel op. Bij het ongeval werd assistentie verleend door personeel van een traumaheli.

Ruim driehonderd euro boete

Alkmaar, maandag 16 augustus

Op maandagmorgen omstreeks 11.05 uur werd op de Huiswaarderweg in Alkmaar een 21-jarige Pool in een personenauto geklokt met een snelheid van 106 km per uur. Omdat hij ter plaatse niet harder mocht dan 70 km per uur, kreeg hij een bekeuring. Omdat de man geen Nederlands adres heeft, moest hij direct contant afleveren. De bekeuring bedroeg 310 euro.

Aanrijding: destructiemateriaal op de weg

Slootdorp, maandag 16 augustus

Op maandagmorgen omstreeks 10.45 uur vond er op de Molenweg in Slootdorp een aanrijding plaats tussen een personenauto, bestuurd door een 50-jarige vrouw uit Slootdorp en een vrachtwagen die werd bestuurd door een 59-jarige man uit Kolhorn. De vrouw reed met haar auto vanaf een erf de rijbaan op. Hier kwam juist van rechts de vrachtwagenchauffeur aanrijden, met zijn vrachtwagen vol destructiemateriaal. De vrachtwagenchauffeur kon niet meer op tijd remmen. Hij week uit, maar raakte de personenauto nog net. Door de klap en het uitwijken kwam de vrachtauto in de rechterberm terecht. De chauffeur stuurde terug, schoot de rijbaan over en kwam in de linker berm terecht. Na nogmaals terug te sturen, schoot de vrachtwagen de rijbaan weer op, sloeg op zijn zij en belandde aan de rechterzijde tegen een boom. Het destructiemateriaal lag over de rijbaan en in de berm. De vrachtwagenchauffeur liep licht letsel aan zijn schouder en arm op. De bestuurster van de personenauto kwam met de schrik vrij.