Gemeente Nuth


Extra geld voor de bevordering van amateurkunst, volkscultuur en cultuureducatie

De gemeente Nuth nodigt burgers, verenigingen, instellingen of organisaties uit gebruik te maken van de mogelijkheid om projecten in te dienen die er op gericht zijn om nog meer mensen actief en zo veel mogelijk blijvend te betrekken bij amateurkunst, volkscultuur en cultuureducatie.

In Limburg zijn al veel mensen op die terreinen actief. Vaak in verenigingsverband, maar vaak ook zonder aan een bestaande vereniging of organisatie te zijn gebonden.

Door een samenwerkingsverband tussen Rijk, Provincie en gemeenten is er tijdelijk (tot en met 2012) extra geld beschikbaar voor projecten die gericht zijn op bevordering van actieve cultuurparticipatie, landelijk bekend onder de naam Fonds voor Cultuurparticipatie (www.cultuurparticipatie.nl)

Het programma richt zich op het activeren van burgers van alle leeftijden, sociaal-culturele achtergronden, ongeacht het opleidingsniveau. Er wordt daarbij nadrukkelijk gemikt op het creëren van nieuwe en eigentijdse vormen van actieve participatie. De tijdelijke inzet van de extra middelen zijn vooral bedoeld om via projecten allerlei mogelijkheden na te gaan die burgers in staat stelt om ook na 2012 al dan niet in verenigingsverband actief betrokken te blijven bij amateurkunst en volkscultuur, of gebruik te maken van een cultuureducatieprogramma.

Â

Voor belangstellenden is bij de gemeente Nuth een aanvraagformulier met toelichting beschikbaar om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het cultuurparticipatiefonds.

Een aanvraag kan uitsluitend bij één gemeente worden ingediend. Ook in het geval dat een project in meerdere gemeenten tegelijk plaatsvindt. Indien de gemeente waar de aanvraag is ingediend van mening is dat de aanvraag past bij de doelstellingen van het participatiefonds wordt de aanvraag definitief beoordeeld in een regionaal overleg (Parkstad Limburg) waar ook de Provincie Limburg aan deelneemt.

Uiteindelijk beschikt de Provincie Limburg over de toekenning van een subsidie uit het programmafonds cultuurparticipatie op voorwaarde dat ook de gemeente bereid is eenzelfde bedrag te subsidiëren.

Â

Voor het verkrijgen van een aanvraagformulier kunt u contact opnemen met de heer Rob Hendrix, Senior Beleidsmedewerker Welzijn bij Bureau Beleid & Strategie, bereikbaar onder telefoonnummer