Gemeente IJsselstein


IJsselsteiners tevreden over maatschappelijke ondersteuning

De gemeente heeft onderzoek laten doen naar de tevredenheid over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in 2009. Het onderzoek is uitgevoerd onder inwoners van IJsselstein die in verband met een beperking ondersteuning hebben gevraagd.

De doelgroep is tevreden over de maatschappelijke ondersteuning en geeft gemiddeld een 7,4. Vergeleken met andere gemeenten presteert IJsselstein goed op het gebied van verstrekking van individuele voorzieningen.

De Wet maatschappelijke ondersteuning heeft als doel iedereen mee te laten doen aan de maatschappij. Een van de groepen waarop de Wmo zich richt, zijn mensen die hulp bij het huishouden of een andere individuele voorziening nodig hebben vanwege een (lichamelijke) beperking.

Het onderzoek is uitgevoerd onder alle cliënten die in 2008 en 2009 een aanvraag hebben gedaan voor hulp bij het huishouden en/of een andere voorziening. Het gaat om alle aanvragen ongeacht de uitkomst van de aanvraag, dus zowel toegekend als afgewezen als nog in behandeling. De resultaten van het onderzoek zijn goed. Een uitdaging om deze goede resultaten vast te houden, ook in tijd van bezuinigingen.