Gemeente Etten-Leur

Wijk & Idee stopt in 2010

Datum: 16 augustus 2010

`Wijk & Idee' stopt in 2010

Gemeente Etten-Leur en Woonstichting Etten-Leur (WEL) hebben gezamenlijk besloten om te stoppen met het project Wijk & Idee, dat in 2009 zijn intrede deed.

De kredietcrisis raakt de gemeente Etten-Leur. Daarom heeft de gemeente kritisch naar het project Wijk & Idee gekeken. Vanwege de stevige bezuinigingen die de gemeente al in 2010 moet doorvoeren, heeft het college van b & w besloten om het project Wijk & Idee 2010 niet op te starten. Gemeente Etten-Leur heeft Woonstichting Etten-Leur op de hoogte gebracht.

Op basis hiervan heeft WEL kritisch overwogen of zij alleen met het project door zouden gaan. WEL geeft aan dat hun directe doelgroep (ongeveer 5000 huurwoningen) te klein is om dit voor heel Etten-Leur (ruim 16.000 woningen) op te pakken. WEL staat echter open voor nieuwe initiatieven die passen bij het concept van Wijk & Idee en onderzoekt nu de mogelijkheden om bewonersinitiatieven mogelijk alsnog te kunnen ondersteunen. Wijk & Idee stopt echter.

Geschiedenis Wijk & Idee

In 2008 hebben gemeente Etten-Leur en Woonstichting Etten-Leur de handen ineen geslagen en is besloten om vanaf 2009 voor twee jaar het project Wijk & Idee te lanceren. Voor beide jaren was voor elke wijk EUR 20.000,- beschikbaar gesteld en voor het buitengebied EUR 10.000,-. Inwoners van Etten-Leur konden ideeën om (de contacten in) hun wijk of buurt te verbeteren bij de gemeente inleveren. In 2009 zijn 84 ideeën ingediend. De ideeën zijn beoordeeld en 14 ideeën zijn/worden uitgevoerd in 2010, hiervoor is het budget gereserveerd.