Gemiva-SVG Groep


Vertraging bouw door brand boerderij Dorpszicht

Door de brand die op 12 augustus woedde in boerderij Dorpszicht in Voorschoten moet de Gemiva-SVG Groep haar bouwplannen aanpassen. De organisatie voor gehandicaptenzorg zou begin oktober starten met de renovatie en nieuwbouw van deze boerderij, om hem geschikt te maken als zorgboerderij voor mensen met een verstandelijke beperking. "Al willen we de plannen zo veel mogelijk voortzetten zoals ze waren, we moeten bouwtekeningen aanpassen en hierover in gesprek met de gemeente Voorschoten", aldus George van Vliet, hoofd Bouw- en Huisvesting bij de Gemiva-SVG Groep. "De brand levert minstens enkele maanden vertraging op."

"Dorpszicht stond al een aantal jaren leeg en was in slechte staat. De monumentale delen van de boerderij zouden we renoveren en de andere delen opnieuw opbouwen", vertelt George van Vliet. "Door de brand zijn de monumentale delen helaas verloren gegaan, waardoor we alle gebouwen opnieuw moeten optrekken. De architect past de bouwtekeningen aan, waarbij we er van uitgaan dat we de gebouwen zo veel mogelijk in de oude stijl kunnen herbouwen."

Tegenvaller
De brand is een forse tegenvaller voor de Gemiva-SVG Groep. De aanpassingen brengen niet alleen extra kosten met zich mee, maar leveren ook een vertraging van minstens enkele maanden op. George van Vliet: "De aanbesteding zou begin september zijn, zodat de eerste bouwwerkzaamheden in oktober konden starten. Afgelopen donderdag hebben we de rekenende aannemers direct gebeld dat ze daar voorlopig mee kunnen stoppen: eerst moeten we de tekeningen aanpassen en de situatie bespreken met de gemeente. We hopen dat dit vlot kan gaan, zodat de bouw alsnog snel kan starten."

Medewerking
Gemiva-SVG Groep is blij met alle medewerking die ze na de brand heeft ervaren. George van Vliet: "Naast de inzet en betrokkenheid van brandweer en de politie, waren ook sloopbedrijf Van Holst en de Wassenaarse Bouw Maatschappij snel beschikbaar om de noodzakelijke werkzaamheden te verrichten. Van omwonenden kregen we meelevende reacties. Dat doet ons goed. De mensen die in de nabije omgeving wonen, willen natuurlijk graag weten wanneer de bouw nu gaat starten. We zullen hen informeren zodra we meer weten over de aanpassingen van de bouwplannen en de gevolgen voor de planning."

---