Politie Kennemerland


Verdachten aangehouden van brandstichting kinderboerderij

Heemstede, 16-08-2010

Met de aanhouding van twee meisjes van 16 en 18 jaar oud op vrijdag 13 augustus, is een onderzoek naar de brandstichting in de kinderboerderij aan de Burgemeester van Rappardlaan afgerond.
Het rechercheonderzoek kwam in een stroomversnelling door een binnengekomen anonieme tip bij de politie. Daarin werd verklaard dat een 16- en 18-jarig meisje betrokken waren in de brandstichting en ook dat zij betrokken waren bij twee woninginbraken in Heemstede op 12 juli.

De twee aangehouden meisjes, afkomstig uit Haarlem en Vogelenzang hebben beide bekend. Zij verklaarden zowel de vernielingen te hebben gepleegd in de kinderboerderij op 20 januari als de brandstichting in de hooiopslagplaats van de kinderboerderij op 29 januari. Daarbij kwamen enkele bijenvolken om. Verder bekenden zij te hebben ingebroken in twee naast elkaar gelegen woningen in Heemstede. Daarbij maakten zij enkele kleine goederen buit zoals mobiele telefoons, wat geld en bankpasjes.
Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt De jongste verdachte is na de verhoren heengezonden. De oudste is in opdracht van de officier van justitie op maandag 16 augustus voorgeleid bij de rechter-commissaris.