Gemeente Diemen


Tijdelijk werkterrein op De Driehoek

In verband met de aanleg van de Oostelijke Ontsluiting IJburg zal een tweede spooronderdoorgang in de Weteringweg worden aangelegd. Voor de werkzaamheden
die daarvoor moeten worden verricht, is een tijdelijk werkterrein nodig. Het gebied dat daarvoor beoogd is is deels gelegen in `De Driehoek' naast de Weteringweg en deels naast de oprit naar de A1.

Het college is voornemens om ProRail een tijdelijke ontheffing van het bestemmingsplan te verlenen voor het inrichten van het werkterrein. Het gebied zal twee jaar gebruikt worden. Daarna zal het weer ontruimd worden en zal het gebied weer in de oorspronkelijke staat worden teruggebracht, zodat het weer in overeenstemming is met het bestemmingsplan.

Onderdoorgang
De gemeente Amsterdam gaat dit jaar starten met de aanleg van de 2e fase van de Oostelijke Ontsluitingsweg IJburg, met o.a. een brug over het Amsterdam-Rijnkanaal, de aansluiting op de A1 bij Diemen en de afrit van de A9. Om het extra verkeersaanbod dat door de oostelijke ontsluitingsweg ontstaat te kunnen verwerken wordt de verkeerssituatie bij de afrit Diemen en de huidige Weteringweg aangepast. Door de aanleg van de extra onderdoorgang wordt ruimte gecreëerd voor voorsorteerstroken.

---