Universiteit van Tilburg

Persbericht 9 augustus 2010

Vanaf 16 augustus barst het Tilburgse studentenleven weer los

Tilburgse introductieweek: TIK around the World!

Voor zo'n 1600 aankomende studenten van Avans Hogeschool, Fontys Hogescholen en de Universiteit van Tilburg begint het studentenleven niet tijdens het eerste college, maar enkele weken eerder, tijdens de Tilburgse introductieweek. Deze TIK-week heeft een vrij karakter, niks moet en alles mag. Een ontgroening is er niet bij. De TIK-week start dit jaar op 16 augustus, met als topactiviteiten een spetterend openings- en eindfeest in Popcentrum 013, een grote spellendag in het Leijpark en een zangfestijn van een 1800-koppig koor.

Kennismaken met elkaar en kennismaken met de stad Tilburg, dat staat voorop tijdens de Tilburgse Introductieweek: de TIK-week. De aankomende eerstejaars studenten worden in een week 'klaargestoomd' voor het Tilburgse studentenleven. Het thema luidt dit jaar 'TIK around the World!' De week start op maandag 16 augustus en wordt op vrijdagavond 20 augustus afgesloten met het eindfeest in Popcentrum 013, waar ook ouderejaars studenten en stadsgenoten aanwezig zijn.

In samenwerking met de verschillende studentenverenigingen is er gezorgd voor genoeg vermaak. Voor het eerst in de TIK-geschiedenis wordt elke dag met alle deelnemers ontbeten: dinsdag op het grasveld van het Theresia lyceum, woensdag op evenemententerrein 't Laar waarbij acts worden verzorgd door Tilburgse studie- en studentensportverenigingen, en donderdag op de sportvelden van het Sportcentrum van de Universiteit van Tilburg. Het afsluitende ontbijt op vrijdag is een luxe brunch geserveerd in het zwembad Stappegoor.

Daarnaast staan vele activiteiten op het programma: op maandagavond een barbecue op evenemententerrein 't Laar, gevolgd door een interactieve dansshow waar aansluitend de inmiddels traditionele TIK-dans wordt aangeleerd. Daarna volgt een spectaculair openingsfeest in Popcentrum 013.

Dinsdag worden de deelnemers gewekt met een hypnoseshow, waarna zo'n 130 verenigingen en bedrijven hun opwachting maken op een groots opgezette informatiemarkt. De aankomende studenten kunnen zich daar uitgebreid laten informeren op het gebied van sport, spel, cultuur en gezelligheid in Tilburg. De informatiemarkt trekt ook altijd veel 'gewone' stadsgenoten. Op de dinsdagavond gaan de aankomende studenten op bezoek bij de studentenverenigingen.

Woensdag wordt het Tilburgse Leijpark omgetoverd tot één groot pretpark, waar de deelnemers hun energie kwijt kunnen bij spellen als Levend Sjoelen, Touwtrekken en Buikschuiven. Alle studentensportverenigingen presenteren zich. In de avond barst het Sportcentrum uit zijn voegen bij het zogenaamde 'Sportsation'. Alle studentensportverenigingen laten dan zien dat ze naast sporten ook nog kunnen feesten.

Donderdag volgt misschien wel het meest indrukwekkende onderdeel van de TIK-week: de Heineken Biercantus. Tijdens dit zangfestijn op het evenemententerrein 't Laar zullen alle 1600 deelnemers en ruim 200 begeleiders hun kelen schor schreeuwen op bekende meezingers. 's Avonds is er volop gelegenheid om de kelen nogmaals te smeren tijdens de grootste kroegentocht van Tilburg.

Op vrijdag wordt er tijdens de ABN AMRO zwemdag gezwommen in Recreatiebad Stappegoor. Tijdens deze dag kunnen de deelnemers heerlijk relaxen en bijkomen van de week die bijna achter hen ligt. 's Avonds wordt de TIK-week spectaculair afgesloten in Popcentrum 013 met optredens van onder andere Dio, Afrojack en Lucien Foort.

Na dit schitterende feest is er ook een einde gekomen aan een jarenlange traditie van TIK-weken in oude stijl. Vanaf volgend jaar worden namelijk ook alle internationale studenten welkom geheten tijdens de TIK-week. Dit betekent dat het evenement nog groter zal worden dan het al is. De internationale studenten kregen tot dusver een apart programma aangeboden.

De TIK-week wordt georganiseerd door de Tilburgse Introduktie Kommissie, bestaande uit 18 studenten. Tijdens de week worden zij bijgestaan door ruim tweehonderd mentoren en een groot aantal vrijwilligers.