Amnesty International

Nederland

Amnesty International aanwezig op studenten-introweken

12 augustus 2010 Vanaf 16 augustus barsten de studenten-introductieweken los. Studentensteden staan dan in het teken van cultuurtochten, katerontbijten, meezingevenementen en parades. Een nieuwe generatie jongeren wordt geïntroduceerd in het studentenleven. Ook de leden van de Amnesty-studentengroepen zijn aanwezig tijdens de verschillende festiviteiten.
Zij informeren de eerstejaars over de mogelijkheid om gratis lid te worden van de Amnesty-studentengroep. Lidmaatschap biedt een prachtige kans om studiegenoten beter te leren kennen, meer te weten te komen over de mensenrechten en organisatie- en bestuurservaring op te doen. Leden van de Amnesty-studentengroepen krijgen alle ruimte om acties te initiëren en hun creativiteit ten volste in te zetten.

Amnesty-studenten zetten zich in tijdens kleine of grote acties, ludieke straatacties of tijdens Pinkpop of Lowlands. Maar ook bewustwording is een onderdeel van het werk van Amnesty-studentengroepen, in het kader hiervan organiseren studenten filmavonden, lezingen, workshops, concerten en theateravonden. Via de jaarlijkse internationale studentenuitwisseling van Amnesty, krijgen een aantal studenten de kans om zich ook op internationaal niveau te ontplooiien.

Amnesty-Studentengroepen zijn in verschillende steden in Nederland actief. Ook biedt Amnesty ondersteuning bij het oprichten van nieuwe studentengroepen. Voor meer informatie over de studentengroepen en de steden waar ze actief zijn:
http://www.amnesty.nl/studentengroep