Gemeente Zoetermeer

Eerste exemplaar gids kennismakingscursussen


Op maandag 16 augustus overhandigt Mariëtte van Leeuwen, wethouder Sport, het eerste exemplaar van de gids kennismakingscursussen aan de voorzitter van de Jeu de boulesclub Zoetermeer. Dit gebeurt om 15.00 uur bij de Jeu de boulesclub in het Vernèdesportpark 2. Aansluitend wordt uitleg gegeven over het petanquespel.

In het gidsje zijn bijna 800 korte cursussen opgenomen waarmee de inwoners, jong en oud, kennis kunnen maken met veel verschillende teamsporten of individuele sporten. Ook is er een groeiend aanbod voor mensen met een beperking.

Houders van de ZoetermeerPas krijgen reductie op veel van de aangeboden kennismakingscursussen. Hierdoor is het ook mogelijk voor mensen met een smalle beurs om deel te nemen aan de kennismakingscursussen.

Voorbeelden van kennismakingscursussen zijn snorkelen en jeu de boules voor de jeugd, rolstoelcurling voor mensen met een beperking, Tai Chi, Zumba, steetdance, klimmen, wildwatervaren en warm watergymnastiek voor 55+'ers.

Het boekje met de kennismakingscursussen wordt op donderdag 19 augustus huis aan huis verspreid. Ook is het boekje digitaal vanaf 19 augustus in te zien via het sportloket. Zoetermeerders die dit boekje niet hebben ontvangen, kunnen het boekje gratis afhalen bij het Stadhuis en bij de wijkposten. Inschrijving, digitaal of schriftelijk, is mogelijk vanaf 19 augustus.