Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Internationale groep vrijwilligers werkt in de Drentsche Aa

Vanaf 16 augustus werkt een internationale groep vrijwilligers aan het onderhoud van nationaal park Drentsche Aa. De vrijwilligers zijn afkomstig uit verschillende landen, waaronder Ghana, Zuid Korea, Japan, Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland. De groep werkt gedurende twee weken samen aan het project onder begeleiding van twee Nederlandse projectbegeleiders. De vrijwilligers kamperen, werken en leven in die periode samen en zullen op die manier veel van de Nederlandse cultuur, maar uiteraard ook van elkaars cultuur leren kennen.

Het project in Oudemolen is een samenwerkingsverband tussen SIW Internationale Vrijwilligersprojecten in Utrecht en Staatsbosbeheer Drentsche Aa. Het is financieel mogelijk gemaakt door en de gemeentes Aa & Hunze en Assen, dhr. C. Buist uit Noordlaren en het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa en vele sponsors in natura.

Het concept van dit internationale vrijwilligersproject kenmerkt zich door eenvoud en doeltreffendheid: deelnemers van verschillende nationaliteiten werken en leven gedurende twee à drie weken intensief samen. Hierdoor leren de deelnemers zich in te leven in de belevingswereld van de anderen en maken ze van binnenuit kennis met Nederland. Bovendien leveren ze door hun werk samen een bijdrage aan de Nederlandse gemeenschap. De vrijwilligers zullen in de Drentsche Aa ondermeer de volgende taken verrichten: hooien, opslag van beplanting en oude afrasteringen verwijderen.