Ingezonden persbericht


Tijdelijke verkeershinder op A12 tussen Woerden en Gouda voorbij

Weer drie rijstroken beschikbaar in de richting van Den Haag

Vanaf maandagochtend 16 augustus 05.00 uur zijn er op de A12 tussen Woerden en Gouda weer drie rijstroken beschikbaar voor het verkeer. De tijdelijke verkeershinder die sinds 16 juli van kracht was is hiermee voorbij. Het grootschalige onderhoud aan de huidige A12 is afgerond. De nieuw aangelegde spitsstrook wordt na het uitvoeren van afrondende werkzaamheden, uiterlijk in november, geopend voor het verkeer. De werkzaamheden zijn volgens planning verlopen.

Openstelling spitsstrook

Rijkswaterstaat opent de spitsstrook zodra deze veilig gebruikt kan worden. Ook bij calamiteiten, slecht zicht (mist, sneeuw of hevige regenval) of obstakels op de weg. Daarom wordt vóór openstelling van de spitsstrook alle elektronische apparatuur om de situatie op de weg veilig te houden, waaronder de werking van de camera's en de matrixborden boven de weg, zorgvuldig getest. Op de spitsstrook gelden straks dezelfde verkeersregels als op andere rijstroken. Op het moment dat de spitsstrook open is, gaat de snelheid voor verkeer op de snelweg van 120 km/u naar 100 km/u.

Spitsstrook en onderhoudswerkzaamheden

Met dit project heeft Rijkswaterstaat 18 km aan spitsstrook op de A12 tussen Woerden en Gouda gerealiseerd. Met de nieuwe spitsstrook verbetert de verkeersdoorstroming in de spits en op drukke momenten buiten de spits. De strook sluit aan op de in januari 2010 geopende spitsstroken van Gouda naar Zoetermeer. Gelijktijdig hebben ook andere (onderhouds)werkzaamheden plaatsgevonden langs het traject, zoals aanleg van nieuwe geluidsschermen en diverse faunapassages.

Knelpunten wegwerken

De werkzaamheden op de A12 tussen Woerden en Gouda zijn onderdeel van de Spoedaanpak wegen. Rijkswaterstaat pakt dertig hardnekkige knelpunten op de weg versneld aan om de doorstroming te verbeteren en de reistijd betrouwbaarder te maken. De spoedaanpak kenmerkt zich door eenvoudigere en snellere procedures, uiteraard met behoud van inspraakrecht voor de betrokkenen. Bij de dertig Spoedaanpakprojecten gaat voor mei 2011 de schop in de grond en tien daarvan worden voor mei 2011 opgeleverd. Inmiddels zijn bij 15 projecten de werkzaamheden gestart.

Informatie

Wie meer wil weten over de wegwerkzaamheden aan de A12 Woerden-Gouda kan terecht op www.vananaarbeter.nl of www.rws.nl/a12woerden-gouda




Ingezonden persbericht