Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Meer dan 3.300 gaming malware-aanvallen per dag
in Nederland

Kaspersky Lab informeert gamers over de risico's van online fraude op gamescom 2010 in Keulen

Ingolstadt, 16 augustus 2010 - Per dag worden alleen al in Nederland meer dan 3.300 gaming malware-aanvallen gemeld. Wereldwijd is dit meer dan 3.435.000 en het geschatte aantal niet-gemelde gevallen is zelfs nog hoger. Het laatste cijfer - geleverd door Kaspersky Lab Global Research & Analysis Team (GReAT) - illustreert de potentiële gevaren voor de online gamers over de hele wereld. Cybercriminelen hebben ontdekt hoe zij geld kunnen verdienen binnen de gaming community en zijn altijd op zoek naar nieuwe slachtoffers.

Om de veiligheid rondom online gamen zeker te stellen, moet iedere gebruiker een antivirusoplossing installeren. Extra functies - zoals de "Game Mode" in Kaspersky Internet Security 2011 - maken veilig gamen zonder haperingen mogelijk. Deze functie levert gamers een ononderbroken gametijd op, terwijl er een effectieve antivirusoplossing op de achtergrond draait.

Kaspersky Lab at gamescom 2010

Tijdens gamescom 2010 in Keulen zal Kaspersky Lab van 18 tot en met 22 augustus 2010 informatie verstrekken over de huidige malwarebedreigingen met betrekking tot gamen en diefstal van identiteit. Het bedrijf zal zijn consumentenproducten presenteren in Hal 9.1, Stand A041 in de Consumer Area, en in Hall 5.2, Stand H20 in het Business Center. Een persontbijt vindt plaats op woensdag 18 augustus om 10.00 uur in het Congress-Centrum Nord (Rheinsaal 5/6). Christian Funk zal een presentatie geven getiteld "The Rise and Fall of Online Gaming Fraud" om uit te leggen waarom en hoe cybercriminelen het op gamers gemunt hebben.

Voor individuele interviews of deelname aan het persontbijt, kunt u contact opnemen met Caroline Breure via carolineb@communicationforce.com of +31 (0) 23-56 56 850.

Over Kaspersky Lab

Kaspersky Lab, opgericht in 1997, is een internationaal softwarebedrijf dat geavanceerde oplossingen levert voor de beveiliging van bedrijfs- en thuisnetwerken tegen internetgerelateerde risico's als virussen, spam, hackers, crimeware, malware en spyware. De door Kaspersky ontwikkelde technologie wordt wereldwijd toegepast in producten en diensten van vooraanstaande IT-securitybedrijven.

Het hoofdkantoor van Kaspersky Lab is gevestigd in Moskou, Rusland. Daarnaast heeft het bedrijf regionale kantoren in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen, Roemenië, China, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten plus een wereldwijd netwerk van ruim vijfhonderd partners.

Voor meer informatie zie www.kaspersky.com/nl, http://www.viruslist.com of www.threatpost.com voor het laatste nieuws over internetbeveiliging, alerts, analyses en nieuws, inclusief Kaspersky Virus Scanner.