Persbericht

Raceongeluk zwaar bestraft door wedstrijdleiding Hammerite Ultimate Races Coureur Alexander Keijzers ziet tweede plaats verdwijnen na ongelukkige actie

Wenum-Wiesel, 16 augustus 2010 - Autocoureur Alexander Keijzers kende afgelopen weekend een ongelukkige Hammerite Ultimate Races op Circuit Park Zandvoort. Nadat hij op het podium zijn tweede plek in de Olympische klasse van de Renault Clio Cup had gevierd, werd Keijzers door de sportcommissarissen bestraft voor een ongelukkige actie op Max Braams. ,,Jammer dat ik door dat raceongeluk mijn podiumplek kwijtraakte'', aldus Keijzers, die in de tweede manche nog als 5de finishte.

De rijders uit de Renault Clio Cup waren op zaterdag 14 en zondag 15 augustus toe aan hun vijfde van in totaal zeven raceweekenden. Over de helft van het seizoen is de eindsprint richting de finish van het autosportjaar 2010 ingezet. Daardoor worden de punten voor het kampioenschap steeds belangrijker.

Alles moet kloppen
De snelle mannen en vrouwen van de immer spannende divisie vol close racing gingen er op de Zandvoortse baan dan ook eens goed voor zitten. ,,In onze klasse lopen alle auto's even hard, dus moet je als rijder het verschil maken. Alles moet dan ook kloppen om een goed resultaat neer te zetten'', weet Alexander Keijzers. ,,Helaas was mijn kwalificatie niet super. Het ging gewoon net niet. Zoiets wordt in de Renault Clio Cup enorm afgestraft. Daardoor moest ik beide wedstrijden vanaf plek 14 beginnen.''

Race 1
Gebrand om de matige kwalificatie om te zetten in iets moois, trapte Alexander Keijzers op de racedag voortvarend het gaspedaal in. ,,Ik had een goede start en kwam direct wat plaatsjes naar voren'', zag de snelle man uit Wenum-Wiesel. ,,Er gebeurde vervolgens heel veel op de baan. Terwijl er om me heen al wat coureurs van de baan raakten, had ik met onder meer Hans Bos en Max Braams mooie gevechten. Helaas blokkeerden mijn remmen een keer op volle snelheid aan het eind van het rechte stuk. Daardoor tikte ik per ongeluk Max van de baan. Dit was natuurlijk nooit mijn intentie. Ik heb me na afloop ook bij Max verontschuldigd'', stelt Keijzers. Hoewel Braams na afloop vertelde dat een dergelijk raceongeluk kan gebeuren, waren de sportcommissarissen wat minder vergevingsgezind. Keijzers, die sterk reed en een prima twee plaats in de Olympia Cup veroverde, werd na afloop vanwege de tik aan Braams uit de uitslag gehaald. ,,Dit is eens te meer balen, omdat ik op Assen ook één van mijn podiumplaatsen na afloop kwijtraakte. Dat is toch wel balen.''

Race 2
Het voordeel van de Renault Clio Cup is dat een autosportweekend altijd uit twee races bestaat. Alexander Keijzers kreeg derhalve enkele uren later al kans op revanche. De rijder van Aevitae Bleekemolen Racing begon wederom vanaf P14. Nadat Ronald Morien was uitgevallen en Keijzers een aantal concurrenten had verschalkt, stokte de opmars naar voren. ,,De tweede heat was helaas meer saai treintje rijden dan in de eerste race'', zag hij. ,,Uiteindelijk ben ik 11de algemeen en 5de in de Olympia Cup geklasseerd.''

Wijzonol Trophy
Over vijf weken komt Alexander Keijzers weer in actie. Op 18 en 19 september a.s. staat de Wijzonol Trophy op de kalender. Dat is het voorlaatste raceweekend van de Renault Clio Cup 2010.

Uitslagen Renault Clio Cup, Hammerite Ultimate Races, 14 en 15 augustus 2010 op Circuit Park Zandvoort:

Algemeen:

Race 1: 1. Marcel Duits 20 ronden in 41:11,507, 2. Sandra van der Sloot op 1,085 seconde, 3. Ronald Morien op 1,221. Niet geklasseerd: Alexander Keijzers. Race 2: 1. Addie van de Ven 12 ronden in 23:59,826, 2. Sheila Verschuur op 5,338 seconden, 3. Sandra van der Sloot op 5,619, 11. Alexander Keijzers op 18,206.

Olympia Cup:
Race 1: 1. Hans Bos 20 ronden in 41:18,796, 2. Dennis de Borst op 28,103 seconden, 3. Reynier de Pundert op 2 ronden. Niet geklasseerd: Alexander Keijzers. Race 2: 1. Wilbert van den Burg 12 ronden in 24:11,016, 2. Max Braams op 4,290 seconden, 3. Hans Bos op 4,491, 5. Alexander Keijzers op 7,016.

Stand na tien van veertien races:
Algemeen: 1. Sandra van der Sloot 151 punten, 2. Addie van de Ven 150, 3. Sheila Verschuur 137, 15. Alexander Keijzers 36. Olympia Cup: 1. Hans Bos 63 punten, 2. Max Braams 48, 3. Ruud Steenmetz 47, 5. Alexander Keijzers 30.

Volgende races: Wijzonol Trophy, 18 en 19 september 2010 op Circuit Park Zandvoort.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht