KNHS

IPS Painted Black verkocht aan Morgan Barbançon 16 augustus 2010
Anky van Grunsven - Painted Black

ERP (KNHS) - De 13-jarige dekhengst I.P.S Painted Black is verkocht aan de 18-jarige Spaanse Junioren amazone Morgan Barbançon. Painted Black werd jarenlang door Anky van Grunsven op het hoogste niveau in de sport uitgebracht, met als hoogtepunten het winnen van de World Dressage Masters in Wellington (USA, 2009) en de wereldbeker kwalificatie Jumping Amterdam (2009).

De door KWPN en AES als dekhengst goedgekeurde Painted Black was in eigendom van I.P.S, Joop van Uytert en Equestrian International BV, en staat momenteel zesde op de FEI wereldranglijst. Anky: "Natuurlijk vind ik het jammer dat ik mijn tweede toppaard kwijt ben, maar hij blijft bij mij op stal en ik zal Morgan blijven trainen. Wel zijn we overeengekomen dat Painted als reserve beschikbaar blijft voor het Nederlandse WK team voor Kentucky".

Morgan Barbançon reed al op diverse kampioenschappen voor ponys en Junioren en won onlangs de Junioren proeven op het internationale concours in Addington (Groot-Brittannië). Morgan studeert nog volop en zal zo vaak mogelijk naar Erp komen om Painted Black te komen trainen. Toen Morgan voor het eerst op Painted Black reed, was de 'klik' meteen daar: "Vanaf de eerste pas reed ik zo met Painted Black weg. Dit is een fantastische kans om zo'n paard te rijden en te kunnen trainen bij Anky. Een droom komt uit!", aldus Morgan.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Foto Anky van Grunsven met IPS Painted Black door: www.melissen.net