NCRV

Familieberichten

Kan Bas met Alpe d'HuZes de Alpe d'Huez op?

Maandag 16 augustus

Nederland 1, 22.15 uur

In het NCRV-programma Familieberichten gaat Caroline Tensen op zoek naar bijzondere, verrassende, ontroerende en vrolijke verhalen achter de familieberichten in kranten, tijdschriften en op het internet. In deze zesde aflevering de volgende verhalen:

Bas is 24 jaar en heeft lymfeklierkanker. Al bijna vier jaar speelt deze ziekte een grote rol in zijn leven en dat van zijn vriendin Joanne. Fietsen is hun beider passie en ze hebben al meerdere malen meegedaan aan het wielerevenement Alpe dâHuZes, waarbij de Alpe dâHuez zes maal wordt beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Ook dit jaar wil Bas de Alpe dâHuez beklimmen, maar het is nog onduidelijk of hij niet te ziek zal zijn.

Caroline Tensen viert samen met Marcel en Ingrid de eerste verjaardag van hun zoontje Jordy. Jordy is niet het enige kind in het gezin: hij heeft maar liefst zes broers en vijf zussen. De oudste werd 25 jaar geleden geboren en alle twaalf kinderen wonen nog gezellig thuis. Tensen nodigt het hele gezin uit voor een boottocht en een picknick.

De Amsterdamse huisarts Theo Stokman overlijdt kort nadat er bij hem slokdarmkanker is geconstateerd. Theo was voor veel homoâs een steun en toeverlaat, zeker vanaf begin jaren tachtig, toen de aidsepidemie losbarstte. Stokman werd dé huisarts op het gebied van aids. Caroline Tensen praat met Theoâs broer Frans en met Theoâs levenspartner Henk, die jarenlang zijn assistent was in hun praktijk.

Anouk en Marlissa zitten midden in hun examenjaar wanneer ze door de ziekte van Pfeiffer gedwongen worden thuis te blijven. Vanwege de zware vorm van de ziekte kunnen Anouk en Marlissa geen eindexamen doen. Het jaar erop hebben ze ook nog een flinke achterstand, maar toch doen ze dan wel examen. Zullen ze het halen?