Gemeente Dordrecht
Wegwerkzaamheden Jagerweg

Maandag 16 augustus start de gemeente met de vervanging van de riolering in de Jagerweg. Het riool wordt tussen de Minnaertweg en de Leeuwstraat vervangen. De werkzaamheden duren tot half december.

Gescheiden rioolstelsel
De riolering in de Jagerweg is toe aan vervanging. De nieuwe riolering is een gescheiden rioolstelsel. Dit wil zeggen dat regenwater en afvalwater gescheiden van elkaar worden afgevoerd. Alle huisaansluitingen worden overgezet op de nieuwe riolering. Daarna wordt de oude riolering dichtgemaakt met een speciaal schuim.

Kabels en leidingen
Het huidige riool ligt onder het trottoir. De gemeente legt de nieuwe riolering aan onder de rijbaan en de parkeervakken. De kabels en leidingen in de Jagerweg liggen ook onder het trottoir, maar steken op sommige plekken de weg over. Voordat de nieuwe riolering wordt aangelegd, moeten de leidingen en kabels dieper in de grond gelegd worden, zodat de riolering hier overheen gelegd kan worden. Op 16 augustus starten de graafwerkzaamheden voor de kabels en leidingen. Da arna volgen de rioleringswerkzaamheden.

Fasering werkzaamheden
Om de overlast voor bewoners en het verkeer te beperken, voert de gemeente de werkzaamheden in fasen uit. In iedere fase wordt ongeveer 80 meter riolering vervangen en is alleen dat gedeelte van de weg afgesloten.

Wegafsluiting
Tijdens de werkzaamheden wordt de Jagerweg afgesloten en stelt de gemeente een omleiding in. Meer informatie over de omleiding kunt u vinden op de website www.dordrecht.nl/wegafsluitingen.

Datum 12 augustus 2010