Gemeente Kaag en Braassem

Programma Zalmtocht 2010

De zalmtocht met daarin zo'n 130 historische schepen die Kaag en Braassem aandoet, wordt 16 augustus feestelijk verwelkomd in Kaag en Braassem. Burgemeester en wethouders varen de vloot tegemoet. Ook collegeleden van Teylingen en Nieuwkoop zijn hierbij aanwezig. Vervolgens begeleiden ze de vloot naar de Kerkstaat in Oude Wetering.

Naar verwachting legt de vloot aan tussen15.00 tot 17.00 uur. De bedrijvigheid van de afmerende schepen is altijd een bewonderenswaardig tafereel.

Om 17.00 uur worden de schippers in de Hervorde Kerk welkom geheten door wethouder J. Uit den Boogaard. Bij de kerk staan 2 stands. In de ene stand worden biologische streekgroenten en fruit verkocht. In de andere echte streekkaas. Ook is er een shantikoor uit Weteringbrug die de schippers en bezoekers toezingt.

Op de kade naast de boten gaan de schippers op eigen meegebrachte kacheltjes vissen roken. Wanneer alle schepen op hun plaats liggen, heeft u langs de kade een prachtig zicht op al die fraaie schepen.

Dinsdagochtend gooit de vloot om 9.30 uur de trossen los en verlaat Oude Wetering om via de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder naar Haarlem, de volgende overnachtingplaats, te gaan.

De Zalmtocht wordt georganiseerd door een speciaal samengestelde werkgroep van de vereniging tot Behoud van de Zalmschouw (VBZ). Kijk op www.zalmtocht.nl voor de exacte route en het draaiboek met alle festiviteiten.
Â