Stadsdeel Amsterdam-Noord

Summerzz in Noord

20 juli 2010

Even op een rij: - je hoeft niet uitgerust te zijn voor school, - in bed liggen, daarvoor is het nu veel te warm, - als je aan Ramadan doet, ga je pas na zonsondergang eten.dus dit is de perfecte tijd voor de Nacht Cup! Deze voetbalwedstrijd is slechts n van de eventzz, want ben jij op zoek naar avontuur deze zomer: You name it, Noord heeft het!

Fun Forest, Silly Games, tijdens de zomerperiode maken de normale activiteiten van het jongerenwerk plaats voor wel heel bijzondere. De zomeractiviteiten worden kris kras door het stadsdeel georganiseerd. En soms gaan we zelfs op avontuur buiten de stad. Zo gaan we op z'n kop in Walibi, op zoek naar orka's met het zeevissen, wat kleur op doen met paintballen, leren hoe- krijg- ik- eten -zonder -hulp -van- mijn- moeder - in de kookworkshops, melige meidenmiddagen met een rollerdisco en nog veel meer. Check voor meer info over het zomerprogramma www.dockzz.nl

Ook zeker bijzonder is de Ramadan-cup die het jongerenwerk organiseert. Tijdens de Ramadan mogen Islamitische jongeren pas na zonsondergang voedsel en drinken tot zich nemen. Het is dan niet verstandig om overdag te sporten. Daarom organiseert het jongerenwerk een groot voetbaltoernooi op 17 augustus dat om 23.00 uur begint en tot 5.00 uur 's ochtends duurt.

DOCK
Het jongerenwerk van DOCK daagt uit, verbreedt de horizon en verlegt grenzen. Het biedt gerichte activiteiten in jongerencentra en op straat. Niet afwachten, maar doen. Samen met andere partners als onderwijs, jeugdzorg, politie, woningcorporaties vormt het jongerenwerk een netwerk, waarin de lijnen kort zijn. DOCK is planmatig en methodisch in haar aanpak. Met de focus op talentontwikkeling, groeit de zelfstandigheid van jongeren.
DOCK voert jongerenwerk uit in de stadsdelen West, Nieuw West en Noord. Naast Amsterdam is DOCK ook actief in Haarlem en Rotterdam.