Gemeente Enkhuizen

Gemeente presenteert plannen locatie SMC

De gemeente Enkhuizen presenteert op 17 augustus 2010 om 19.30 uur in Het Wapen van Enkhuizen in samenwerking met projectontwikkelaar De Nijs het bestemmingsplan en het bouwplan voor het gebied rondom de Vijzelstraat, locatie Sociaal Medisch Centrum. Iedereen is welkom op de bijeenkomst.

Gezien de plannen die het gemeentebestuur heeft met de locatie Sociaal Medisch Centrum en het daarbij behorende bouwplan van M.J. De Nijs Care BV, is het belangrijk de regels binnen het bestemmingsplan te actualiseren. Zo weet de projectontwikkelaar binnen welke kaders hij mag bouwen en kan de gemeenteraad daarop controleren.

Nu de bestemmingsplanprocedure is doorlopen, kan de gemeenteraad het bestemmingsplan en de ingediende zienswijzen behandelen en hierover een besluit nemen. Het onderwerp wordt behandeld tijdens de vergadering van de commissie Grondgebied van 24 augustus 2010 en de raadsvergadering van 7 september 2010.

Programma
Voordat de gemeenteraad een besluit neemt, presenteert de gemeente het bestemmingsplan en het bouwplan aan betrokkenen en belangstellenden. Iedereen is welkom op dinsdag 17 augustus 2010 vanaf 19.00 uur in hotel-restaurant Het Wapen van Enkhuizen, Breedstraat 59. Het programma is als volgt:

19.30 19.40 uur Opening en welkomstwoord wethouder Hendrik Boland 19.40 20.15 uur Presentatie bestemmingsplan door Stedenbouwkundig bureau BRO
20.15 21.00 uur Presentatie Bouwplan De Vijzeltuin door M.J. De Nijs Care BV
Presentatie van de toekomstig gebruiker Woonzorggroep Wilgaerden
21.00 22.30 uur Informatiemarkt met:

* plankaarten bestemmingsplan;

* maquette bouwplan De Vijzeltuin;

* tekeningen gebouwen;

* doorlopende PowerPoint presentatie van de plannen.