Gemeente Bedum


Herinrichting Onderdendam

11 augustus 2010
advertentie fase 2-Onderdendam-2 (2) Direct na afloop van de bouwvakvakantie wordt een begin gemaakt met de tweede fase van de herinrichting van Onderdendam. Dat heeft voor het regionale autoverkeer flink wat gevolgen. Vanaf 17 augustus is doorgaand verkeer tussen Winsum en Middelstum niet mogelijk. De N996 wordt vanaf de Venneweg en de Stitswerderweg gestremd. Ook de Warffumerweg wordt gestremd. De stremming begint bij de Oude Weersterweg. De N995 tussen Bedum en Onderdendam is gewoon open. Vanaf de brug in het centrum is de weg echter gestremd. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik van de brug maken. Deze stremmingen duren naar verwachting tot 23 december van dit jaar. Die stremming van de Stadsweg begint op 17 augustus en duurt naar verwachting tot 10 december. De stremming geldt vanaf de kruising Wroetende Mol/Lageweg/Westerdijkshorn tot aan de Achterweg. Autoverkeer wordt door middel van borden omgeleid.

Q-buzz lijn 61 wordt omgeleid. Busreizigers van en naar Onderdendam moeten in Bedum (halte Bedumerbos) overstappen op een pendelbus tussen Onderdendam en Bedum. Die rijdt in de ochtend en avondspits volgens een vast schema. Zie hiervoor www.qbuzz.nl. Buiten die periode moet een belbus worden besteld via (0596) 61 30 00. Dit moet minimaal één uur van tevoren. Onze excuses voor het ongemak!

N.B. Om sluipverkeer via de Onderdendamsterweg/Winsumertrekpad te voorkomen, worden obstakels geplaatst ter hoogte van de brug over de Oude Ae! Het Scheepjoagen op 20 en 21 augustus is gewoon bereikbaar. Als u met de auto komt, zult u even een stukje moeten lopen.