Watersportverbond - KNWV

Impressie van de Willemsroute

dinsdag 17 augustus 2010

De campagne 'Willemsroute, het verleidelijk alternatief' heeft als doel om de recreatietoervaarders te verleiden om van âs-Hertogenbosch en Roermond, via de Zuid-Willemsvaart, door België en kanaal
Wessem-Nederweert naar Maastricht te varen. Watersportverbond.tv is op pad gegaan om deze mooie route in beeld te brengen.

Rijkswaterstaat werkt de komende jaren aan het Julianakanaal (Limburg) en de sluizen waardoor de vaartijd daar langer wordt. De Willemsroute is een rustige route met kleine sluizen en veel afmeermogelijkheden. Er liggen tal van toeristische attracties en horecagelegenheden langs de route en door de lage oevers is er een goed uitzicht op de prachtige omgeving. Dit maakt de vaarweg voor de recreatievaart een verleidelijk alternatief.

IFRAME:
http://www.watersportverbond.tv/wsvembed.asp?videoID=10948&catID=250&pl ayerID=60

Onderdeel van de campagne zijn kortingsacties in Belgische en
Nederlandse gemeenten aan de route én een korting van 50% op het Belgisch waterwegenvignet. Op de website www.dewillemsroute.eu is alle informatie te vinden over de kortingsacties. Als u de vragenlijst daar invult (± 5 minuten) invult en uzelf registreert, ontvangt u maar liefst 50% korting op het Belgische vaarwegenvignet (t.w.v. ⬠25,00). Ook krijgt u dan toegang tot de vele kortingen langs de Willemsroute op o.a. attracties, overnachtingen, aanlegplaatsen, horeca en nog véél meer.

Bij de vragenlijst wordt gevraagd naar de ATIS-code van uw marifoon. Schepen langer dan 7 meter zijn in België verplicht een marifoon te hebben. Mocht u geen marifoon hebben, dan kunt u uw e-mailadres daar invullen.

Samenwerking
De Willemsroute is een grensoverschrijdend initiatief van
Rijkswaterstaat, Toerisme Limburg (B), provincie Limburg,
Watersportverbond, nv de Scheepvaart, Schuttevaer, Promotie Binnenvaart Vlaanderen, de gemeenten langs de route en Universiteit Twente.