Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Oosterhout 17 aug. 2010

Oosterhout, 17-08-2010

Zeer grote brand in bedrijfsloods

RAAMSDONKSVEER: Hulpdiensten werden dinsdag om 13.43 uur gealarmeerd in verband met een brand in een bedrijfsloods aan de Zalmweg. In het pand, waar een lasbedrijf is gevestigd, was brand uitgebroken en een medewerker had rook ingeademd. De hulpdiensten snelden ter plaatse. De brandweer schaalde al snel op naar zeer grote brand en zette 35 brandweerlieden in bij het bestrijden van de brand en maakte gebruik van meerdere tankautospuiten en een hoogwerker. Omdat er sprake was van ontploffingsgevaar kon de brandweer het pand niet binnen om te blussen. De politie zette de omgeving ruim af. Op het moment van uitgaan van dit bericht liet de brandweer het pand gecontroleerd uitbranden. Of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen bij de brand is niet duidelijk. Omliggende bedrijven is geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Bij de brand is sprake van rookontwikkeling. Een dikke donkere rookwolk drijft weg in de richting van de A27. Hiervan zal het verkeer echter geen hinder ondervinden.
De medewerker die rook inademde is ter plaatse door ambulance personeel behandeld. Het letsel viel mee.
Locoburgemeester van den Belt stelde zich ter plaatse op de hoogte van de situatie.

Oosterhoutse jongen opgepakt voor woninginbraak

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen in een woning in Oosterhout een 17-jarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid aan een woninginbraak van 25 juli jl. in de Johannieterstraat. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Bij thuiskomst ontdekte de bewoner van een woning aan de
Johannieterstraat op 25 juli jl. de inbraak in zijn woning Het slot van de achterdeur was geforceerd, de woning doorzocht waarbij diverse goederen, waaronder geld en een snorfiets zijn buit gemaakt. De politie startte met het opnemen van een aangifte het onderzoek. Dit onderzoek wees in de richting van de Oosterhouter. Met toestemming van justitie is hij vanochtend aangehouden.

Tilburger opgepakt voor rijden tijdens ontzegging

DORST - De politie heeft vanmorgen op de Vijf eikenweg een 39-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden. Tijdens controle bleek dat de man een auto bestuurde terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft. Hij probeerde de agenten om de tuin te leiden door een valse identiteit op te geven. Dit lukte niet. Onderzoek wijst uit dat hij in het verleden vaker opgepakt is voor hetzelfde feit. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie verricht derde aanhouding na diefstal auto's bij woninginbraak

WAALWIJK - De politie heeft vanmorgen in een woning in Waalwijk een 16-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid aan een insluiping die op 06 augustus jl. plaats vond in een woning aan de Erik Herfststraat. Eerder werden al twee jongens van 17 en 18 jaar, uit Sprang-Capelle en Kaatsheuvel opgepakt.

Agenten stelden een onderzoek in naar aanleiding van een insluiping in de woning in de Erik Herfststraat waarbij onder andere twee auto's buit gemaakt werden. Gedurende het onderzoek kwam de Tilburger in beeld. De officier van justitie verleende zijn toestemming voor de aanhouding buiten heterdaad. De jongen is ingesloten.

Automobilist met slot teveel

NIEUWENDIJK - De politie controleerde gisteravond rond 23.45 uur op de rijksweg de A27 een 79-jarige automobilist uit Sliedrecht. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 305 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. Voorzien van een rijverbod van 2 uren mocht hij na verhoor vertrekken.

Onderzoek diefstal auto's bij woninginbraak leidt tot verdachte

WAALWIJK - De politie heeft gistermiddag een 24-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid aan een inbraak in een woning aan de Kloosterweg. Bij de inbraak werden auto's buit gemaakt. Tijdens het onderzoek kwam de man in beeld. Met toestemming buiten heterdaad is hij aangehouden. De man is op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Auto weggenomen bij woninginbraak

KAATSHEUVEL: In de nacht van maandag en dinsdag hebben onbekenden tussen 23.30 uur en 07.45 uur ingebroken in een woning aan de
Meierijlaan. De inbrekers boorden een gaatje in een kozijn aan de voorzijde van de woning en klommen door dit raam naar binnen. Hier werden onder andere autosleutels weggenomen. Met de autosleutels werd vanaf de oprit een grijze Mercedes Benz C200 sedan met kenteken 22-ND-NT weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en de auto internationaal als gestolen gesignaleerd. (Auteur: Inge Rijgersberg)

Auteur: Desiree Brabers