Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 17-08-2010

Man aangehouden voor diefstal bromfietsonderdeel

ROOSENDAAL: Beveiligers van het station in Bergen op Zoom hielden maandag even na 18.00 uur een 21-jarige man uit Roosendaal aan voor diefstal. De man was in de fietsenstalling bij het station aan het Stationsplein bezig een onderdeel van een bromfiets te verwijderen. Hij werd hierbij aangehouden en de politie werd gealarmeerd. De 21-jarige man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier
verklaarde hij dat zijn eigen brommer kapot was en hij het onderdeel wat kapot was wilde wegnemen van de bromfiets in de stalling. Hij bood aan de schade zelf te herstellen.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Aanhouding voor huiselijk geweld

OUDENBOSCH: De politie hield maandag om 17.00 uur een 20-jarige man uit Oudenbosch aan in een woning in de wijk Pagnevaart. De man zou in hun woning zijn 22-jarige zus hebben mishandeld. De twee kregen in hun ouderlijk huis ruzie over wie er eerst mocht douchen en de man zou zijn zus vervolgens geduwd hebben, haar keel zou hebben dichtgeknepen en bedreigd hebben met de dood. De vrouw alarmeerde de politie. Ze deed aangifte.
De politie hield de man aan voor huiselijk geweld. De man ontkende tijdens verhoor zijn zus te hebben mishandeld of bedreigd. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek

Verdachte steelt 'eiergeld'

ROOSENDAAL: De politie hield maandagmiddag een 19-jarige man uit Halsteren aan voor diefstal. De eigenaar van een boerderij aan de Laagveldsestraat meldde dat er een geldkistje leeg was gehaald door een man die er vandoor was gegaan in een auto. Mensen die eieren wilden kopen bij de boerderij lieten geld achter in het kistje. De politie hield aan de hand van het kenteken wat de man doorgaf aan de politie de 19-jarige man aan. Hij gaf de diefstal van 18,- toe en moet het geld retourneren aan de eigenaar. Hij is na verhoor met een geldboete van 220,- in vrijheid gesteld.

Auto weg bij woninginbraak

STEENBERGEN: Tussen dinsdag 00.30 uur en 06.45 uur is er ingebroken in een woning in de Oudlandsestraat. De daders hengelden vermoedelijk de knip van een deur open door een openstaand bovenlicht. Binnen hebben de daders autosleutels weggenomen en met behulp hiervan een zwarte Volkswagen Golf met kenteken 35-JLX-6. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en de auto internationaal gesignaleerd als gestolen.

Auteur: Inge Rijgersberg