Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 17 augustus 2010

Breda, 17-08-2010

Twee aanhoudingen voor auto-inbraak

ETTEN-LEUR / HOEVEN: Een getuige meldde dinsdag om 03.40 uur dat er was ingebroken in een auto in de Sint Janstraat. De daders hadden een ruit van de auto ingeslagen en waren weggefietst. De politie trof op de Hoevenseweg in Etten-Leur twee fietsers aan die aan het signalement voldeden. De 18-jarige man en 19-jarige man uit Etten-Leur zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De twee waren in bezit van inbrekersgereedschap. De politie zocht in de omgeving naar eventuele gestolen goederen en trof een navigatiesysteem aan. Het gereedschap en de navigatieapparatuur zijn in beslag genomen. In de Sint Janstraat werd een auto met een vernielde ruit aangetroffen. Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen.

Vierde aanhouding voor diefstal met geweld

BREDA: De politie hield maandagmiddag een 22-jarige man uit Breda aan voor betrokkenheid bij diefstal met geweld. Zaterdag werden er al twee mensen aangehouden en zondag werd een derde persoon aangehouden in dezelfde zaak, waarbij een 42-jarige man uit Bergen op Zoom werd mishandeld. Alle verdachten zitten nog vast.

Een 42-jarige man sprong zaterdagnacht uit een auto en rende naar een surveillerende politieauto bij het Spinveld. De man had een bebloed gezicht en verklaarde mishandeld te zijn. De man bleek via een chatsite te hebben afgesproken met twee vrouwen in Breda-Noord. Kort nadat hij de vrouw ontmoette kwamen er twee mannen tevoorschijn die hem
mishandelden en geld van hem eisten. De mannen stapten bij hem in de auto om te gaan pinnen. Onderweg wist hij te ontkomen, zo verklaar de man in zijn aangifte.
De twee mannen gingen er vandoor. Na een achtervolging kon de politie een 39-jarige Bredanaar aanhouden. In een woning in Breda-Noord werd vervolgens een 19-jarige vrouw uit Breda aangehouden. Zondag volgde de aanhouding van een 35-jarige vrouw uit Breda. Ze zijn allen in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Derde aanhouding voor diefstal met geweld

BREDA: De politie hield zaterdagmiddag in een woning in Breda-Noord een 35-jarige vrouw uit Breda aan voor betrokkenheid bij diefstal met geweld. Zaterdag werden al twee mensen aangehouden in dezelfde zaak, nadat een 42-jarige man uit Bergen op Zoom zich bij surveillerende agenten meldde.

De gedupeerde verklaarde dat hij via een chatsite had afgesproken in Breda-Noord met twee vrouwen. Kort nadat hij de vrouwen op de
afgesproken plaats ontmoette kwamen er plotseling twee mannen aan die de man mishandelden en geld van hem wilden hebben. Ze namen hem mee in een auto om te gaan pinnen. Nabij het Spinveld sprong de gedupeerde uit de auto en hield een politieauto staande. Dit gebeurde rond 02.30 uur. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.
De inzittenden van de auto gingen er vandoor en de politie kon na een achtervolging een 39-jarige Bredanaar aanhouden op het Spinveld. In een woning in Breda-Noord werd een 19-jarige Bredase aangehouden. In dezelfde woning werd 's middags de 35-jarige vrouw aangehouden. Alle drie de verdachten zijn in verzekering gesteld.

13-jarige met joint aangehouden

BREDA: De politie hield maandag tegen 13.30 uur een 13-jarige jongen uit Breda aan in het Park Valkenberg. De jongen had een gedeeltelijk opgerookte joint in zijn handen. Deze is in beslag genomen. De politie nam de jongen mee naar het politiebureau en nam contact op met de ouders van de verdachte. Hij is overgedragen aan zijn ouders en de politie maakt dossier op.

Man aangehouden voor verduistering geld moeder

ETTEN-LEUR: De politie hield dinsdagochtend een 35-jarige man uit Etten-Leur aan voor verduistering van geld. De man zou onrechtmatig geld hebben afgeschreven van de rekening van zijn 80-jarige moeder. De gedupeerde, een inwoonster van Etten-Leur deed begin juni aangifte bij de politie. Ze verklaarde dat haar zoon wel eens boodschappen voor haar deed met haar pinpas. Op een gegeven moment bleek dat er bedragen waren afgeschreven die ze niet kon terugbrengen. De verdachte is in
verzekering gesteld. Hij bekende een aantal bedragen zonder toestemming te hebben afgeschreven. De verdachte betuigde zijn spijt.

Auteur: Inge Rijgersberg