Gemeente Noordwijkerhout


Terinzagelegging "Landgoed Dyckenburch"

Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan "Landgoed Dyckenburch" en ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken, ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat vanaf woensdag 18 augustus 2010 het ontwerp raadsbesluit, het ontwerpbestemmingsplan "Landgoed Dyckenburch" (NL.IMRO.0576.BP200900002) en de daarbij behorende stukken gedurende zes weken voor iedereen ter inzage liggen. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u bij de lopende projecten, Landgoed Dyckenburch bekijken, maar ook via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Ligging plangebied en omschrijving plan

Het plangebied heeft betrekking op het gehele landgoed Dyckenburch en een heel klein gedeelte van het bestemmingsplan Buitengebied, gelegen langs het Westeinde. Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de gewenste versleping van de bouwrechten in het thans vigerende bestemmingsplan Dijk en Burg.

Hogere waarde

Uit het akoestisch onderzoek dat voor dit bestemmingsplan is uitgevoerd, is gebleken dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB, ten aanzien van het wegverkeer, op de gevel van de woning aan de Gooweg tussen nummer 44a en 46 wordt overschreden. De maximale ontheffingswaarde van 53 dB voor wegverkeerslawaai wordt niet overschreden, door de woning 43 meter uit de as van de Gooweg te situeren. Omdat de maximale grenswaarde niet wordt overschreden kunnen hogere grenswaarden worden verleend.

Procedure

Vanaf woensdag 18 augustus tot en met dinsdag 28 september 2010 liggen het ontwerp raadsbesluit, het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden gedurende openingstijden voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis.

Gedurende de termijn van zes weken bestaat voor iedereen de gelegenheid om schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Noordwijkerhout, postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het bestemmingsplan deze betrekking heeft.

Tevens kunnen belanghebbenden een zienswijze over het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout.