Gemeente Hellevoetsluis


College stemt in met concept nota's Horecavestigingsbeleid en Detailhandel

In juli 2008 heeft de gemeenteraad de Kadernota Economie 2008-2020 vastgesteld. Daaruit blijkt dat een herziening van het detailhandelsbeleid nodig was, evenals een actualisatie van het horecavestigingsbeleid. Beide stukken zijn nu in concept gereed. Het college heeft op dinsdag 17 augustus ingestemd met de inhoud.

Horeca
De concept nota horecavestigingsbeleid noemt drie te versterken pijlers. Allereerst een versterking van de uitgaansfunctie. Voor een gevarieerd en levendig uitgaansaanbod is clustering van uitgaansvoorzieningen noodzakelijk. Als tweede pijler wordt de versterking van de Vesting als toeristisch-recreatief product genoemd. De Vesting kan meer als één samenhangende `attractie' worden neergezet, met uitbreiding van horecafuncties. De derde pijler betreft de `winkelondersteunende horeca'. Bij de versterking van het winkelcentrum de Struytse Hoeck past uitbreiding en opwaardering van horeca.

Detailhandel
In de concept kadernota detailhandel wordt gestreefd naar een evenwichtige detailhandelstructuur, die een zo compleet mogelijk voorzieningenpakket biedt voor consumenten. Hierbij wordt allereerst ingezet op de versterking van winkelcentrum de Struytse Hoeck. Daarnaast worden bestaande buurt- en wijkwinkelcentra gehandhaafd. De nieuw te bouwen wijk Boomgaard krijgt op den duur een eigen winkelvoorziening. Een derde punt dat wordt genoemd is het behoud van de Rijksstraatweg als aanloopstraat. Ook wordt er op ingezet om winkels in volumineuze artikelen te concentreren op bepaalde plekken. Een voorbeeld hiervan is de woonpromenade Moerman, waar diverse woninginrichtingszaken gesitueerd zijn. De versterking van de Vesting met hierop aansluitende detailhandelfunctie komt in de nota terug als vijfde aandachtspunt. Tenslotte wordt aanbevolen om buiten de bestaande winkelgebieden geen nieuwe winkelvoorzieningen meer toe te staan (Boomgaard wordt bij de bestaande winkelgebieden gerekend).

Planning
In september worden de nota's besproken in commissievergaderingen. In oktober liggen de nota's ter inzage in het gemeentehuis (ook te raadplegen via de website). Tevens zal in oktober een informatieavond worden georganiseerd.

08/17/2010