Watersportverbond - KNWV

Jeugd O.S.: Daphne van der Vaart goed van start

dinsdag 17 augustus 2010

Dinsdag 17 augustus zijn de Jeugd Olympische Spelen te Singapore ook echt van start gegaan voor de jeugdige zeil(st)ers en windsurf(st)ers. Daphne van der Vaart en Kiran Badloe begonnen vandaag het evenement in lichte omstandigheden waar vooral Daphne zich prima in thuis voelde. Op een klein tactisch foutje na waarin ze het Duitse meisje iets te veel ruimte gaf bij de laatste onderboei, bleek er weinig aan te merken op de prestaties van de jonge zeilsters uit Rijpwetering.
Met nog zo'n acht wedstrijddagen en 14 wedstrijden te gaan presteert ze vandaag heel stabiel met een 2e en een 5e plaats en staat ze momenteel op een gedeelde 3e plaats.
Sparringspartner Just van Aanholt, die voor de Nederlandse Antillen uitkomt, start de spelen zelfs nog beter dan Daphne en bezet met een goede voorsprong nu een 1e plaats.
Â
Blessure
Windsurfer Kiran Badloe is het evenement minder fortuinlijk begonnen. In de lichte wind, windkracht 1-3, moest hij heel hard werken om de lichtere concurrenten bij te kunnen houden.
In de 2e race ging hij zo ver in het pompen dat er halverwege de wedstrijd plots een steek door zijn schouder ging. Op karakter en met behulp van de trapeze kon hij de wedstrijd nog redelijk afronden, maar na het onderzoek van de teamarts bleek al snel dat het om een
spierscheuring moest gaan. Onderzoeken in het medische centrum binnen het Jeugd Olympische dorp bevestigden dit vermoeden. Voor de zekerheid wordt er woensdagochtend nog onderzoek gedaan in een kliniek buiten het dorp, waarbij gekeken wordt naar een aanpak voor de rest van het evenement. Hopelijk kan Kiran dan op karakter en met hulp van de medische begeleiding nog de 2e racedag volmaken voordat donderdag de rustdag volgt.
Â
Meer informatie over Kiran en de resultaten van de Byte zijn via de volgende sites te vinden:
Â

www.nocnsf.nl/jeugdOS2010.

http://jeugdos2010.hyves.nl/

www.singapore2010.sg

http://www.youtholympicgames.org/tv_live.asp (live beelden vanuit de organisatie)

Foto: Daphne van der Vaart met sparringspartners Just van Aanholt (Antillen) en Nicole Veldman (Aruba)