Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 2 augustus 2010

Plezierige vakantieuurtjes in natuurgebied Ilperveld Grootouders met kleinkinderen opgelet!

Waar kun je in de vakantie leuker zijn dan in de natuur? Er zijn altijd verrassende dingen te zien en de boswachter kan nog wel wat hulp gebruiken. Dat kan op dinsdag 10 augustus van 13.30 - 15.30 uur in het Ilperveld bij Landsmeer.

Het Ilperveld is een prachtig natuurgebied bij Landsmeer. We varen met de excursieboot naar een bijzondere plek: Het landje van Dasia. Hier stond vroeger een bosje dat is weggehaald om ruimte te maken voor de weidevogels. Het werk is nog niet helemaal klaar. We gaan hier samen met de boswachter even snoeien en knippen. Kijk af en toe om je heen want hier is van alles te zien. Mooie vlinders als dagpauwoog en atalanta. Als je goed oplet zie je vast sporen van een bijzonder zoogdiertje dat hier leeft, de noordse woelmuis. Als je geluk hebt zie je er eentje wegrennen! Tijdens het varen kom je bloeiende planten langs de oevers tegen, zoals de paarse kattenstaart. En de bruine kiekendief komt vast langs, als hij boven het riet naar prooi zoekt. Een vakantiebelevenis voor gezinnen met kinderen van 7 tot 13 jaar. Ook heel leuk voor grootouders die hun kleinkinderen willen verrassen. Deze activiteit vindt ook plaats op 17 en 24 augustus steeds van 13.30 - 15.30 uur.

Zin om mee te gaan? Om zeker te zijn van deelname is aanmelden bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland nodig, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 9,50 per persoon, Beschermers betalen ¤ 6,50. Kinderen tot 12 jaar ¤ 4, 4,50. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. U vindt het Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Neem vanaf de A10 afslag Landsmeer. De complete routebeschrijving vindt u op onze website. Navigatieadres: Van Beekstraat 331, Landsmeer. Volg daarna de borden. Lekker met de boot door het Ilperveld varen. Foto Jack Ernest
Noot voor redacties



Landschap Noord-Holland