Ingezonden persbericht


persbericht 4 augustus 2010

Teylers Museum wordt zomerlab Kinderlezing Poep onder de loep Tropische kinderworkshops Spetterende experimenten in Het Lab Familietentoonstelling met speurtocht

17 t/m 22 augustus

Kinderen die zich vervelen tijdens de grote vakantie? Onmogelijk! Want van dinsdag 17 t/m zondag 22 augustus wordt Teylers Museum omgetoverd tot een echt zomerlab waar de temperaturen tot tropische waarden zullen stijgen. Met de kinderlezing Poep onder de loep, tropische Kunst & Vliegwerk workshops, spetterende experimenten in Het Lab en een spannende familietentoonstelling met exotische dieren, is geen vakantiedag meer saai.

Het Lab
Op 17, 18, 19 en 20 augustus kunnen kinderen van 10 tot 12 jaar als echte onderzoeker aan de slag met licht, kracht, geluid en elektriciteit. De hele dag door wordt er geëxperimenteerd in een speciaal lab in de tuin van Teylers Museum. Tot de vonken er van af vliegen!

Tentoonstelling en speurtocht
De familietentoonstelling Tropisch Nederland neemt bezoekers twee miljoen jaar terug in de tijd, toen Nederland een warm klimaat had. Te zien zijn exotische dieren en spectaculaire fossielen. Jonge bezoekers wanen zich hier echte detectives. Welke beesten zijn hier geweest? Een spoor van gedroogde poep, tanden, schedels, pootafdrukken, zaden en noten leidt ze uiteindelijk naar het antwoord. Gereedschappen als loepen en tandartsspiegels helpen ze de cold case op te lossen. Voor de allerkleinsten is er een tropisch filmhoekje. Met Mowgli, de zwarte panter Bagheera en beer Balou beleven ze de mooiste avonturen in de jungle.

Kinderlezing op 22 augustus
Wie heeft er wel eens spierwitte poep gezien? Of poep met grassprietjes of dierenharen? Dierenpoep is er in alle soorten en maten en bevat veel geheimen over de eigenaar. In deze kinderlezing vertellen de schrijvers van het Poepboek, drukwerk van Europese dieren er alles over. (Groot)ouders zijn ook welkom. Leeftijd: vanaf 7 jaar

Tropische workshops
Op 17, 18, 19 en 20 augustus zijn er extra Kunst & Vliegwerk workshops, voor de tentoonstelling speciaal in Tropische sferen! In de middag kunnen er fossielen gehakt worden, slingerapen, weerstations en dierenparades gemaakt worden. Kies en reserveer de workshops via www.teylersmuseum.nl


Deelname aan de workshops in Het Lab en de lezing zijn gratis (excl. museumentree). Kinderen kunnen zich in het museum ter plekke inschrijven voor een van de sessies in Het Lab (maar let wel: vol = vol). Voor de lezing en tropische Kunst & Vliegwerk workshops moet van tevoren gereserveerd worden via tel. 023 516 09 72 of reserveringen@teylersmuseum.nl . De Kunst & Vliegwerk workshops kosten 7,50 per kind (incl. museumentree).
Lab : 17, 18, 19 en 20 augustus, tussen 10.45 - 16.45 uur, gratis (excl. entree) Lezing Poep onder de loep: zondag 22 augustus, 13.00 uur, gratis (excl. entree) Kunst & Vliegwerkworkshops: 17, 18, 19 en 20 augustus, 10-12 / 14-16 uur, 7,50 (incl. entree) Openingstijden Museum : dinsdag t/m zaterdag 10-17 uur, zondag 12-17 uur. Toegang : 9,00; groepen 6,50; 6 t/m 17 jaar 2,00; CJP 5,50; MK / Haarlem Pas / ICOM / Vereniging Rembrandt gratis.
Adres : Spaarne 16, Haarlem, tel. 023-516 09 60 Internet : www.teylersmuseum.nl