Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 11-08-2010

CASH OP ZOLDER: SIPKE JAN OP DE BRES VOOR JONG ONDERNEMERSSCHAP

Elene wil financiële injectie voor pleegzoon in Peru

In Cash op Zolder speurt Sipke Jan Bousema samen met een taxateur naar verborgen schatten bij mensen thuis. Het ultieme doel: een klapper maken op de veiling, zodat de eigenaar een diepgekoesterde wens kan vervullen.

In aflevering zes brengt Sipke Jan een bezoek aan de 55-jarige Elena uit Zoetermeer. Elena is een alleenstaande vrouw en pleegmoeder van Elber uit Peru. Regelmatig maakte zij geld over voor zijn opleiding als gids. Zij wil hem nog een laatste financiële bijdrage van 2500 euro geven voor zijn bedrijf in wording; toeristen begeleiden op het Inca Trail. Om zich die wens te kunnen veroorloven wil ze een aantal spullen veilen.

Elena wil minimaal 2000 euro ophalen met de veiling. Ze heeft veel mooie spullen van haar ouders geërfd. Taxateur Frederik vindt meteen een fraaie set van elf Chinees porseleinen borden, maar wil Elena die wel kwijt? Verder speurwerk van Frederik levert nog een prachtig zilveren olie- en azijnstel op uit 1809. En ook de apothekersflesjes uit de apotheek van Elena's ouders mogen onder de hamer, net als de bizarre verlostang uit haar vaders praktijk. Maar of daar ook bieders voor te vinden zijn....

Elena besloot om niet alles op de veiling te verkopen, maar een aantal objecten via internet aan te bieden. Kijkers die geïnteresseerd zijn, kunnen bieden via de internetveiling op cashopzolder.avro.nl.

Cash op Zolder: dinsdag 17 augustus om 20.55 uur op Nederland 2.
---