KNHS

Regiokampioenschappen Overijssel pony's springen en dressuur

16 augustus 2010

WANNEPERVEEN De Overijsselse regiokampioenschappen voor ponys vonden plaats in Wanneperveen. De regio staat aangevoerd door Twente - vooral bekend als springprovincie, maar ook in dressuur gaan de afgevaardigden zeker een woordje meespreken op de Hippiade.

In de klasse Z2-DE won Ashley Langevoort met New Forest prestatiepony Igor (v. Young Winsomes Adrian) de eerste proef, maar na een mindere geslaagde tweede proef ging Samantha van der Lof haar met de Duits gefokte schimmel Elins Nonsisdador (v. Nostradamus) voorbij. De veertienjarige amazone uit Haaksbergen, vorig jaar al Z1-kampioene, reed twee regelmatige proeven, goed voor 65%.
De Z1-DE-titel ging naar Rachel Scheurwater met Kiek is Effe (v. King Kadanz), voor Daphne Postma met Elshofs Reinout (v. Woodrow Carisbrooke). Postma en Reinout plaatsten zich ook in het Z-DE-springen voor de Hippiade. Eva Ruiter won de titel in die rubriek met routinier Jems Randel. Slechts twee combinaties bleven dubbel nul over de twee pittige omlopen.

De klasse ZZ leverde in de eerste manche vijf foutlozen op, na de tweede manche bleven daar drie deelnemers van over voor de barrage. In de barrage maakten Beau Graatsma/ Hertogin (val) en Lisa Everts/ Stakkato (12 strafpunten) het Anne-Lotte Tijhuis makkelijk. De vijftienjarige amazone uit Langeveen won, tot haar eigen verrassing. Het was een sterk deelnemersveld en meestal zijn D-ponys sneller dan een E-pony. De parcoursen stonden redelijk aan de maat. Wishfull liep vlot door het eerste parcours. Het tweede ging makkelijker, want ik wist dat ik met een balk ook nog gekwalificeerd was voor de Hippiade. En dat was mijn doel. Wishfull is een zevenjarige Kojak x Peter Pan. Ik ben vrij lang en het idee is dat ik haar straks meeneem naar de paarden. Ik rijd haar nu twee jaar. In het begin was ze erg druk, maar het gaat steeds beter. Ze wil naar de hindernissen dat is geen verkeerde eigenschap en ze is heel voorzichtig.