Ingezonden persbericht


Persbericht

Refresco neemt SDI over

Dordrecht, 17 augustus 2010. Refresco Holding B.V. maakt bekend dat het de intentie heeft om Soft Drinks International (SDI), een Duitse fabrikant van koolzuurhoudende frisdranken en water, over te nemen. Refresco is Europees marktleider op het gebied van productie van private label frisdranken en vruchtensappen en toonaangevend in de coproductie voor internationale A-merkfabrikanten. SDI is een sterke, regionale fabrikant die vooral actief is in Duitsland en de Benelux. Het bedrijf beschikt over productievestigingen in Erftstadt (Duitsland) en Heerlen (Nederland). De producten van SDI worden ook naar andere Europese landen geëxporteerd. SDI richt zich volledig op het private label segment. In 2009 behaalde het bedrijf een omzet van 140 miljoen euro, met een productie van ongeveer één miljard units.

Naar verwachting zal de transactie binnen enkele maanden worden afgerond. Details over de overnameprijs zullen niet bekend gemaakt worden.

De overname is volledig in lijn met Refresco's Buy & Build strategie die erop gericht is de leidende positie van de onderneming op het gebied van non-alcoholische dranken in Europa te versterken en verder uit te breiden. De overname is een belangrijke stap voor Refresco in de groeiende Duitse markt voor koolzuurhoudende dranken. Hierdoor kan Refresco zijn productaanbod, dat in Duitsland momenteel vooral uit vruchtensappen bestaat, verder uitbreiden met koolzuurhoudende dranken. Het bedrijf wordt een fullservice leverancier van non-alcoholische dranken in Duitsland.

Bovendien kan Refresco met de overname de activiteiten van SDI in zijn bestaande organisatie integreren en zo zijn productieprocessen optimaliseren en zijn concurrentiepositie verbeteren om een van de drie grootste producenten van frisdranken en vruchtensappen van Duitsland te worden. Verder zal Refresco's positie op de groeiende private label markt worden versterkt.

Hans Roelofs, CEO van Refresco: 'Wij zijn verheugd deze overname aan te kunnen kondigen, kort na de kapitaalinjectie van 3i. SDI is een goede aanvulling op onze activiteiten en stelt ons in staat om onze positie op de Europese markt in het algemeen en de Duitse markt in het bijzonder verder uit te breiden. Dankzij de overname kunnen we het productaanbod aan onze klanten versterken en uitbreiden. Door de integratie van de productieprocessen van SDI kunnen we de organisatie van Refresco verder optimaliseren. In het verleden hebben we al laten zien dat we op deze manier toegevoegde waarde kunnen creëren voor zowel het bedrijf als onze klanten.'

Jürgen May, CEO van Soft Drinks International (SDI), ziet de overname ook als een positieve ontwikkeling en zegt: 'De drankenmarkt in Duitsland maakt momenteel een uitdagende consolidatiefase door. Bedrijven moeten een kritieke massa zien te bereiken om deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. SDI heeft de juiste beslissing genomen om deel te gaan uitmaken van de Refresco Groep. Hierdoor wordt het concern een van de grootste spelers in heel Europa en in Duitsland. Ik heb vanaf het begin al volledig achter deze keuze gestaan. We zijn blij dat we al onze vaardigheden en expertise in koolzuurhoudende dranken kunnen meenemen en onze eigen bijdrage kunnen leveren aan het succes van het bedrijf.'

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Eiblin Fidder, Communications Manager Refresco
Tel +31 (0)78 632 13 19
Fax +31 (0)78 632 12 09
eiblin.fidder@refresco.com