Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
Achterveld, 17 augustus 2010

Tour de Junior voert geslaagde actie voor Kika

De Internationale Tour de Junior in Achterveld , de ronde voor jeugdwielrenners, heeft dit weekend een succesvolle actie voor Kika gevoerd. Zevenentwintig deelnemers lieten zich sponsoren tijdens een extra ingelaste ronde en sleepten daarmee een mooi bedrag in de wacht.

Tijdens de feestelijke slotavond, afgelopen zaterdag, overhandigde burgemeester Vermeulen van de gemeente Leusden een cheque aan de vertegenwoordiger van de Stichting Kika. De zevenentwintig deelnemers aan de extra Ronde voor Kika hadden een sponsorbedrag van ¤ 810,= opgehaald. De Alliantie Ontwikkeling, sponsor van de Tour de Junior, vulde dit bedrag aan met ¤ 500,=. Op de cheque prijkte daarom het totaalbedrag van ¤ 1.310,=. Met deze actie levert de Internationale Tour de Junior een bijdrage aan het onderzoek naar kinderkanker. Tijdens de overhandiging prees burgemeester Vermeulen de betrokkenheid die de renners en de organisatie van de Tour hebben getoond bij kinderen die wat minder getroffen hebben.

Op de kaart
Behalve door het inlassen van een extra ronde voor Kika heeft de Internationale Tour de Junior dit jaar ook op andere manieren interessante ontwikkelingen laten zien. Zo waren er dit jaar 107 deelnemers, een toename van 14% ten opzichte van 2009. Daarnaast waren er ook nog eens 69 nieuwe inschrijvingen aan de jeugdronde. Met name deze nieuwe aanwas belooft een positieve groei voor de komende jaren. De organisatie van de Internationale Tour de Junior, werkt samen met de Alliantie Ontwikkeling in Amersfoort aan een grotere naamsbekendheid van dit populaire evenement, dat al sinds 1958 wordt verreden. Elk jaar staat het dorp Achterveld zes dagen lang volledig in het teken van de jeugdwielersport en zijn er allerlei feestelijke activiteiten. Bekende namen als Hennie Kuiper, Danielle Overgaag, Erik Dekker en Michael Boogerd zijn hun carrière ooit begonnen door deel te nemen aan de Internationale Tour de Junior.

Meer informatie over de Tour de Junior en een overzicht van de prijswinnaars in de diverse categorieën is te vinden op www.tourdejunior.nl.


Noot voor redacties

Noten voor de redactie (

Ingezonden persbericht