Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

POPPODIUM BAZART

17 Augustus, Den Haag

Poppodium Bazart lanceert nieuwe website!

Vanaf september 2010 lanceert Bazart een gloednieuwe website. En dat moet natuurlijk gevierd worden! Op vrijdag 3 september, de eerste openingsavond van het nieuwe seizoen, viert Bazart de lancering van de nieuwe website door middel van een Website Release Party. En geen feestje zonder bands! Dus zullen op de website release party maar liefst drie bands optreden. Drie bands, drie genres, lekker afwisselend, net als Bazart!

Op de nieuwe site komen diverse nieuwe functies te staan waarmee de bezoeker op een overzichtelijke manier op de hoogte kan blijven van de programmering van Bazart. Natuurlijk is ook de uitstraling onder handen genomen. Het adres blijft hetzelfde: www.bazart.nl .

Uiteraard word de lancering van de nieuwe website in stijl gevierd met een Website Release Party op vrijdag 3 september, 2010. Tijdens de Release Party zullen drie bands optreden: een electro band, een punkrock band en een metal band.

Electro: Gruber maakt elektronische muziek met dub-invloeden en bestaat uit een toetsenist en zanger/bassist. De lo-fi samples van alledaagse geluiden die ze opnemen met een memorecordertje vormen een belangrijk element in de Grubersound: een stewardess die de veiligheidsvoorschriften geeft, een 80 jarige die op d'r praatstoel zit, een straatmuzikant of een voorbij rijdende ambulance. Gruber neemt ze op en maakt er muziek mee! Gruber leeft zich voornamelijk uit op samplers, keyboard, basgitaar en wat leuke effectapparaatjes. Waar nodig wordt er ook gezongen. Tijdens live optredens word er vaak geïmproviseerd, dus zet je maar alvast schrap!

Punkrock: Fexet is een jong punkrock trio uit Den Haag, bij elkaar gekomen door het bandcoaching project van Ready To Play. De band begon in september 2008 en heeft in korte tijd al veel opgetreden. Zowel in zalen als op festivals, zoals Paard van Troje, de Paap, 'Haags Pop Podium Live' op de Grote Markt, het Zeeheldenfestival, en nog veel andere podia. Recentelijk ook tijdens de Haagse Popweek in de Supermarkt. Ze spelen allemaal eigen nummers en de sound is geïnspireerd door o.a. Blink 182, NOFX, Weezer en No Use For A Name.

Metal: Maelstrom kan omschreven worden als een energieke trash/death metal band met verschillende invloeden uit de metalscene en zelfs wat invloeden uit andere scenes! In 2006 begonnen als driemanformatie, is de band inmiddels uitgegroeid tot een vijftal die garant staat voor een potje beuken! Hun eerste demo is al verkrijgbaar en de band werkt momenteel aan nieuwe materiaal.

Natuurlijk zullen er op de avond zelf beelden getoond worden van de nieuwe site, zodat de bezoeker gelijk kennis kan maken met de nieuwe opzet. Mis deze bijzondere avond niet!