Sail 2010


Ze zijn in aantocht: 'De zwanen van de oceanen'

12 augustus 2010

Een dertigtal schepen is in wedstrijdverband op weg naar SAIL Amsterdam 2010. Gisteren was de start van de North Sea Tall Ships Regatta in het Engelse Hartlepool. De Clipper Stad Amsterdam ging als eerste over de startlijn.

De schepen worden op 17 augustus in IJmuiden verwacht, waarna ze op 19 augustus deel zullen nemen aan de SAIL-IN Parade van IJmuiden naar Amsterdam.

Andere tall ships die van 19 tot en met 23 augustus op SAIL te bewonderen zijn, komen op eigen gelegenheid naar IJmuiden toe. De grote windjammers staan ook wel bekend als `de zwanen van de oceanen'.

SAIL 2010
SAIL Amsterdam vindt plaats van donderdag 19 tot en met maandag 23 augustus 2010 op en rond het IJ. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors Gemeente Amsterdam, Koninklijke Marine, ING, Nationale Postcode Loterij, De Telegraaf en Gaastra en de sponsors Accor Hotels, Provincie Noord-Holland, Nuon en Clifford Chance. Met de KNRM is een partnership aangegaan. Uitgebreide informatie over SAIL 2010 is te vinden op www.sail.nl.


---

Noot voor redacties

----------------------------------------
Noot aan de redactie (