Gemeente Enkhuizen

Zomeravond beiaardconcert met Quentin Leriche

Op dinsdag 17 augustus aanstaande verzorgt beiaardier Quentin Leriche het achtste concert in de serie 'Zomeravond Beiaardconcerten Zuidertoren Enkhuizen. Van 20.00 tot 21.00 uur speelt hij werken van onder andere W.A. Mozart en eigen improvisatie. U kunt de concerten uitstekend beluisteren op het Zuiderkerkhof waar de gemeente zorg draagt voor stoelen. De ingang is aan de zuidkant van de kerk en de toegang is gratis. De jaarlijkse serie Zomeravond Beiaardconcerten komt tot stand in goede samenwerking tussen de Enkhuizer Klokkenspelvereniging, de stadsbeiaardier en het Gemeentebestuur van Enkhuizen.

De beiaardier
De nog jonge Quentin Leriche (1995) heeft vanaf 2001 lessen muziektheorie gevolgd en speelt klarinet vanaf 2003. Al vanaf zijn elfde volgt hij beiaardlessen bij Stefano Colletti, directeur van de Franse Beiaardschool in Douai. Tijdens zijn vakanties komt hij regelmatig naar Nederland, waar hij op diverse carillons ervaring opdoet bij Boudewijn Zwart. Hij won de speciale aanmoedi-gingsprijs bij het beiaardconcours in Middelburg in juli 2008. Sinds 2009 heeft hij al concerten gegeven op verschillende carillons en zgn. reizende beiaarden in Frankrijk, Belgi en Nederland. Daarnaast is hij lid van een handbelgroep, waarmee hij eveneens enkele concerten heeft verzorgd.

Na afloop van het concert kunt u onder aan de toren de gastbeiaardier opwachten om hem met een applaus te ontvangen en de hand te drukken. Programmaboekjes liggen klaar.