Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 17 augustus

Alkmaar, 17-08-2010 o 15.00 uur

Jongen gestoken op kermis: getuigen gezocht

Wervershoof, dinsdag 17 augustus

Een 17-jarige jongen uit Wervershoof is dinsdagochtend rond 02.00 uur gewond geraakt op de Dorpsstraat. De politie kreeg melding dat er een jongen neergestoken was op het kermisterrein. Ter plaatse troffen agenten het slachtoffer aan. Hij bleek in zijn oksel te zijn gestoken. Hij werd ondersteund door enkele mensen begeleid naar een EHBO-post.

Het 17-jarig slachtoffer werd overgebracht naar het Westfries Gasthuis.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Dorpsstraat dinsdagochtend rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Stedebroec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding voor mishandeling

Wervershoof, dinsdag 17 augustus

Een 47-jarige man uit Wilp is dinsdagochtend rond 03.00 uur aangehouden op de Olympus. De man was samen met zijn vriendin op de kermis geweest. Zij waren samen onderweg naar hun camper die op de Olympus geparkeerd stond toen de man terug wilde gaan. De vrouw vond dit onzin. De man begon tegen haar te schelden en gaf haar een harde klap. Daarna greep hij haar bij de keel. De vrouw kon zichzelf bevrijden en rende weg. Haar vriend kwam echter achter haar aan rennen. Zij viel en de man ging op haar zitten en greep haar opnieuw bij de keel. De vrouw werd ontzet door omstanders. De verdachte zou in zijn camper zijn gestapt en op de omstanders zijn ingereden. De politie kwam en de 47-jarige man werd aangehouden. Hij bekende inderdaad gereden te hebben. Hij was onder invloed en blies 545 ug/l. Dit is ruim tweeënhalf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Zeven aanhoudingen voor Lappendag

Hoorn, dinsdag 17 augustus

De jaarlijkse Lappendag in de Hoornse binnenstad is aanzienlijk rustig verlopen. In totaal werden er zeven mensen aangehouden. Rond 13.00 werd in de Smeltersteeg een 22-jarige man uit Hoorn aangehouden voor handel in softdrugs. Een 26-jarige man uit Hoogwoud werd rond dezelfde tijd aangehouden op het Achterom voor harddrugs bezit. Een 20-jarige man uit Hoorn werd om 16.00 uur aangehouden op de Roode Steen voor wanordelijkheden. Een 30-jarige man eveneens uit Hoorn werd hier om 16.30 uur aangehouden voor hetzelfde.

Een 31-jarige Hoornaar werd rond 16.45 uur aangehouden op de Weel voor verboden wapenbezit. Agenten waren bezig met de afhandeling van een ongeval en zagen twee mannen aan komen lopen. Zij hadden een conflict. Een van de mannen had vuilniszakken in zijn handen en hield hieronder een mes verstopt. Een van de agenten sprak de man aan, waarop de man het mes op de grond liet vallen. Uit zijn achterzak haalde hij nog een mes wat hij ook op de grond gooide. De man werd aangehouden.

Een 21-jarige man uit Hoorn werd rond 17.15 uur aangehouden op de West. De politie kreeg melding dat een meisje was geslagen door een jongen op het Visserseiland. Agenten troffen het meisje zittend op een stoel aan met een doek tegen haar hoofd. Zij vertelde dat haar vrienden ruzie hadden gekregen met een jongen en dat zij uit het niets een klap had gekregen van hem. De jongen was naar binnen gegaan bij een huis aan de West. Hij werd aangehouden voor mishandeling. Het meisje moest naar de eerste hulp in het Westfries gasthuis om haar wenkbrauw te laten hechten.

Om 03.00 uur werd op de Roode Steen een 22-jarige Hoornaar aangehouden voor wanordelijkheden. Hij had diverse personen uit het groepje waarmee hij op stap was geduwd, geslagen en uitgescholden.

Aanrijding fietser en snorfietser

Alkmaar, maandag 16 augustus

Een 20-jarige snorfietser uit Alkmaar werd maandagmiddag rond 15.45 uur overgebracht naar het ziekenhuis na een aanrijding op de Bierkade. Een 25-jarige fietser uit Alkmaar reed over de Wagenweg in de richting van de Bierkade. Hij week uit omdat hij een fietser in wilde halen. De snorfietser raakte de fietser aan de achterkant en ging onderuit. De 20-jarige Alkmaarder had flink wat verwondingen en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor controle. Hij bleek niets gebroken te hebben en had een gekneusde enkel.

Aanhoudingen voor vernielingen

Tuitjenhorn, dinsdag 17 augustus

Twee 15-jarige jongens uit Sint Maarten werden dinsdagochtend rond 05.45 uur aangehouden op de Sportlaan. Een getuige hoorde rond 0.530 uur gestommel op straat. Hij zag een paar jongens op straat staan die bij de buren de brievenbus uit de grond trokken. Ook was een eigen bord van hem, wat op straat stond, weg. De getuige fietste achter de jongens aan en zag dat zij een Te koop bord wat verderop in straat stond stukmaakten. De man hield de jongens staande en de politie werd gebeld. Deze hield de jongens aan.

Fietser loopt hoofdwond op

Sint Pancras, maandag 16 augustus

Een 85-jarige fietsster uit Grootschermer liep maandagmiddag rond 15.15 uur een hoofdwond op bij een aanrijding op de Bovenweg. Een 18-jarige snorfietser uit Zuid-Scharwoude wilde de fietsster, die samen met haar zus uit de richting van Alkmaar fietste, inhalen. Tijdens de inhaalmanoeuvre week de 85-jarige vrouw uit, waardoor ook de snorfietser moest uitwijken. De snorfietser kwam ten val en raakte met zijn rechterspiegel de fietsster waardoor ook zij ten val kwam. Zij liep een hoofdwond op en werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Diefstal diesel melden

Wieringermeer, dinsdag 17 augustus

De politie in de Wieringermeer verzoekt slachtoffers van diefstal van brandstof om aangifte te doen. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief) voor het doen van aangifte of voor het maken van een afspraak.

De diefstal van voornamelijk diesel blijkt in de Wieringermeer een groot probleem te zijn. Gegevens van de LTO geven aan dat er bij tientallen landbouwbedrijven diesel is gestolen. Gegevens van de politie laten een heel ander beeld zien. Oorzaak: slechts enkele gedupeerden nemen de moeite om aangifte te doen. En dat is jammer, want geen aangifte betekent geen onderzoek en dat betekent dan weer dat de daders vrij rond blijven lopen. Met alle gevolgen van dien.

Aangiftes leveren de politie een schat aan informatie: waar zijn de dieven actief, op welk tijdstip en op welke manier slaan zij hun slag. Bovendien kunnen diefstallen technisch bewijs opleveren, dat de politie naar een dader kan leiden.

Bent u slachtoffer van diefstal van diesel, of bent u getuige geweest van zon diefstal, neem dan contact op met de politie. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanrijding op Oostdijk

Heerhugowaard, dinsdag 17 augustus

Een 53-jarige automobilist uit Heerhugowaard en zijn 53-jarige vrouwelijke passagier werden dinsdagochtend ter controle overgebracht naar het ziekenhuis na een aanrijding op de Oostdijk rond 09.50 uur. Een 42-jarige automobiliste uit Ursem reed over de Dorpsweg in de richting van Heerhugowaard. Op de kruising met de Oostdijk zag zij het voertuig van de 53-jarige automobilist over het hoofd. Er ontstond een aanrijding. De 53-jarige automobilist en zijn passagier werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.