Politie Hollands Midden

Katwijk - Problemen met boot leidt tot aanhouding man met openstaande straf

Katwijk, 17-08-2010 o De politie heeft op maandagavond 16 augustus een 47-jarige Rotterdammer aangehouden omdat hij nog een gevangenisstraf van 540 dagen moest uitzitten of een boete van 60 000 euro moest betalen. Hij kreeg deze straf omdat hij meerdere hennepkwekerijen had onderhouden en verschillende oogsten had verhandeld.

De politie kreeg omstreeks 23.10 uur een melding van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) dat zij een motorjacht aan het assisteren waren en dat zij de situatie verdacht vonden. De motorjacht was die avond van Scheveningen naar Noordwijk gevaren en was daar zonder diesel komen te zitten. De KNMR zorgde dat de opvarenden weer diesel hadden en wilde de motorjacht begeleiden naar Scheveningen. Voor de kust van Katwijk ging de motorjacht plotseling richting het strand en kwam hier uiteindelijk vast te liggen.

De politie kwam ter plaatse en controleerde de inzittenden van de motorjacht. Toen bleek dat de 47-jarige man gesignaleerd stond, werd hij aangehouden. De 61-jarige eigenaar van de boot bleek niet aan boord te zijn en werd gewaarschuwd. Hij kwam die avond ter plaatse en heeft de papieren van de boot laten zien. Deze waren in orde. De 47-jarige man gaf onderhoud aan de boot, maar de Haagse eigenaar wist niet dat zijn motorjacht die avond was meegenomen. Hij heeft aangifte gedaan van diefstal.