Synergy Pharmaceuticals aanwezig op 2010 GHS Healthcare Conferentie

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- 20100812 --

Synergy Pharmaceuticals, Inc. (OTC BB: SGYP), een bedrijf dat nieuwe geneesmiddelen ontwikkelt voor de behandeling van gastro-intestinale stoornissen en ziektes, heeft vandaag aangekondigd dat Dr. Gary S. Jacob, president en & Chief Executive Officer van het bedrijf, aanwezig zal zijn op de 2010 Global Hunter Securities (GHS) Healthcare Conferentie. Deze zal plaats vinden op dinsdag 17 augustus 2010 in het Island Hotel in Newport Beach, Californiё. Op het programma staat dat het bedrijf aanwezig zal zijn om 2:30 PM PDT in Cabana Room 4.

Synergy Pharmaceuticals, Inc.

Synergy is een biofarmaceutische onderneming gericht op de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van gastro-intestinale stoornissen en ziektes. Het eigendomsgeneesmiddel van Synergy plecanatide (vroeger genoemd SP-304) is een synthetisch analoog van het humane gastro-intestinale hormoon uroguanylin. Dit werkt door de activering van de guanylate cyclase C (GC-C) receptor op epitheliale cellen van het spijsverteringskanaal. Plecanatide voltooit op dit moment een fase IIa klinische studie van SP-304 in patiёnten voor de behandeling van chronische constipatie. Het bedrijf is van plan topline gegevens van deze studie te onthullen tegen eind september 2010. Ook start het eind 2010 een fase IIb 28-daags placebogecontroleerd onderzoek met orale herhalingsdosis bij patiёnten met chronische constipatie. Meer informatie is beschikbaar op http://www.synergypharma.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Synergy Pharmaceuticals, Inc.
Gary S. Jacob, Ph.D., +1-212-297-0020
President en CEO

gjacob@synergypharma.com

Ticker_symbol OTCBB:SGYP
Ticker_symbol OTCBB:CLSP