CaridianBCT lanceert nieuwste versie van geautomatiseerd bloedafnamesysteem Trima Accel®

Stroomlijning werkzaamheden verhoogt productiviteit bloedcentra

LAKEWOOD, Colorado (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20100817 --

CaridianBCT, een vooraanstaand leverancier van technologie, producten en diensten op het gebied van bloedbanken, transfusiegeneeskunde en celtherapie, heeft bekendgemaakt dat het versie 6.0 van het geautomatiseerde bloedafnamesysteem Trima Accel® wereldwijd op de markt zal brengen. Met de nieuwste versie van dit paradepaardje kunnen klanten over de hele wereld hun werkzaamheden beter stroomlijnen en tevens kosten besparen.

CaridianBCT zet de wensen van klanten op de eerste plaats en probeert voortdurend haar producten en diensten te verbeteren. In lijn met dit streven heeft CaridianBCT het Trima Accel-systeem verbeterd met aanvullende functies, bedoeld om de veelzijdigheid van het systeem te vergroten; het belangrijkste voorbeeld hiervan is de nieuwe automatische RBC-functie, waarmee leukoreductie van rode bloedcellen (RBC’s) automatisch plaatsvindt, zodat het niet meer nodig is om opgeslagen, leukogereduceerde RBC-producten in laboratoria te bewerken. Met de nieuwe configuraties voor bloedplaatjes, plasma en rode bloedcellen kunnen bloedcentra elke gewenste combinatie van bloedbestanddelen verzamelen op één gebruiksvriendelijk systeem — wat leidt tot vereenvoudiging van de werkzaamheden en verbeterde efficiëntie.

“Het Trima Accel-systeem is een geweldig multifunctioneel platform dat al vele jaren in al onze behoeften voorziet”, aldus Dr. Per-Olof Forsberg, directeur en medisch adviseur van het Karlstad ziekenhuis in Zweden. “We zijn bijzonder tevreden over de verbeteringen en extra functies die de nieuwste versie biedt, zoals grotere flexibiliteit, meer gebruiksgemak, de automatische RBC-component en de mogelijkheid om al onze procedureprocessen te stroomlijnen.”

“Alle betrokkenen bij Mississippi Blood Services, van onze bloedafnamespecialisten tot en met onze laboratoriumartsen, hebben ervaren dat door de nieuwe functies van het verbeterde Trima-systeem de productiviteit enorm is verbeterd en het risico op menselijke fouten is verkleind. Bovendien kunnen we nu meer tijd en aandacht besteden aan onze donoren”, aldus Missie Bray, technisch projectspecialist bij Mississippi Blood Services.

“We zijn er trots op dat wij het enige aferesesysteem leveren dat momenteel op de markt is met de veelzijdigheid die onze klanten nodig hebben voor volledig-spectrum bloedcomponentencombinaties”, aldus Bob Cole, Senior Vice President Automated Collections van CaridianBCT. “Onze klantgerichte benadering, die de best mogelijke ondersteuning combineert met nieuwe uitbreidingen van het Trima Accel-systeem, zorgt voor een optimale productiviteit in bloedcentra.”

Tegelijk met het bijgewerkte Trima Accel-systeem heeft CaridianBCT ook een verbeterde versie van het Vista Information System (Versie 3.2) op de markt gebracht. Dit systeem, dat slechts op bepaalde markten verkrijgbaar is, automatiseert de screening van donoren en biedt tegelijk realtime zichtbaarheid van het bloedafnameproces en gecentraliseerd beheer van de procedureprioriteiten. Dankzij nieuwe voordelen, zoals uitgebreide laboratoriummogelijkheden en verbeterd gegevensbeheer, optimaliseert het bijgewerkte Vista-systeem de werking van het nieuwe Trima Accel-systeem.

Over CaridianBCT:

CaridianBCT is de toonaangevende wereldwijde leverancier van innovatieve technologieën en specialistische diensten op het gebied van geautomatiseerde bloedafname, therapeutische aferese en celtherapiesystemen, volbloedprocessen en technologieën voor de vermindering van pathogenen. Onder het motto “Better Blood and Better Lives” helpt het bedrijf patiënten over de hele wereld door het ontwikkelen en op de markt brengen van producten voor de sectoren bloedafname, therapeutische aferese en transfusieproducten. Ga voor meer informatie naar www.caridianbct.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
CaridianBCT
Lisa Hayes, Directeur Global Corporate Marketing and Communications
Mobiel: +1 303.408.0825

press@caridianbct.com