Ingezonden persbericht


Amsterdam, 12 augustus 2010

Nadat het evenement werd afgelast omdat op 13 juli het Nederlands Elftal in Amsterdam werd gehuldigd, gaat het nu toch echt gebeuren!

Meer dan 500 kinderen gaan
"Meebewegen met IJsterk"

Dinsdag 17 augustus 2010
Start: 10.30 uur
Locatie: evenemententerrein Cultuurpark Westergasfabriek Organisatie: Kinderopvang IJsterk i.s.m. Funtrax Sportbedrijf

Om 10.30 uur zal Jan Schmitz, interim-manager Kinderopvang IJsterk, op het podium - in voetbaltenue - samen met 500 kinderen van 25 buitenschoolse opvanggroepen, de sportdag 'Meebewegen met IJsterk' openen. De opening wordt spectaculair, met een massale warming-up, waaraan ook ruim 50 pedagogische medewerkers van IJsterk zullen deelnemen. Het zal in het Centrum en stadsdeel West van Amsterdam een drukte van belang zijn als de kinderen en de begeleiding massaal met bus en tram op pad gaan naar het evenemententerrein.

Na de warming up zullen de kinderen zich onder toezicht van onze medewerkers verspreiden over de sport- & spelattracties van Funtrax. Funtrax is een professioneel sportbedrijf; zij zullen ervoor zorgen dat de kinderen en de medewerkers een geweldige dag gaan beleven rondom het thema meebewegen. Bewegen is namelijk goed voor kinderen. Niet alleen om zich lichamelijk gezond te kunnen ontwikkelen, maar ook om hun energie kwijt te kunnen. Dat kunnen de kinderen van de buitenschoolse opvang IJsterk deze dag volop, met attracties als Eurobungy, Drakensurvival, de Pannaworkout, Balanzo en op het Funstuifveld. Om het feest compleet te maken is er ook een podium met muziek en dans.

Omdat er in de stad onvoldoende gelegenheid voor sport en spel in de buitenlucht is, doet Kinderopvang IJsterk veel aan beweging door middel van het ontwikkelen van sport- en spelactiviteiten. Met deze bijzondere dag benadrukt IJsterk, dat het stimuleren van kinderen om meer te bewegen belangrijk is.

De kinderen dragen allemaal IJsterk T-shirts in vrolijke kleuren en krijgen een polsbandje met gegevens van hun buitenschoolse opvanggroep. Vanzelfsprekend is de professionele, en voor de kinderen vertrouwde groepsleiding, aanwezig om alles in goede en veilige banen te leiden. Uiteraard zijn er EHBO posten ingericht.