NCRV

Xperience

Droomstage bij Therese Boer

Dinsdag 17 augustus

19.00 uur, Nederland 3

Hoe zou het zijn als je je talent mag bewijzen bij een topper uit je branche? Als je in de praktijk kunt leren van een expert, die wereldberoemd is in zijn vakgebied? Dat is de grote uitdaging die kandidaten aangaan in het NCRV-programma Xperience. In slechts een paar dagen tijd krijgen drie jongeren verschillende tests; de winnaar mag een droomstage volgen. Aan het eind van elke test worden ze beoordeeld. Wie heeft âhetâ in zich en wie niet?

In de vierde aflevering strijden twee gastvrouwen en één gastheer om een droomstage bij Nederlands meest gastvrije persoon: Thérèse Boer.

Restaurant De Librije is hét 3-sterren restaurant van Nederland. Passie voor het vak, perfectie en gastvrijheid staan hoog in het vaandel bij de gastvrouw van dit restaurant. Het is aan de drie geselecteerde studenten van de opleiding âZelfstandig Werkend Gastheer/ Gastvrouwâ om op dit hoge niveau mee te kunnen draaien.

De studenten reizen af naar het belangrijkste wijngebied in Frankrijk: de Bordeaux. Hier wordt hun wijnkennis op de proef gesteld. In de laatste opdracht zijn de finalisten voor even gastheer/gastvrouw van De Librije en ontvangen ze hoog bezoek.

De winnaar in deze opdracht mag een maand meelopen in Librijeâs Hotel en een maand in restaurant De Librije.

Stages zijn een belangrijk beginpunt voor een toekomstige plek in de maatschappij. De NCRV wil in dit programma jongeren de kans geven op een droomstage, waardoor ze hun ideaal kunnen verwezenlijken.