Politie Drenthe

Dinsdag 17 augustus 2010

Provincie Drenthe, 17-08-2010

Autobestuurder verdronken na ongeval
TWEEDE EXLOERMOND Een 21-jarige autobestuurder uit Valthermond is in de nacht van maandag op dinsdag door verdrinking om het leven gekomen. Toen hij samen met zijn 27-jarige uit Tweede Exloermond afkomstige passagier over de Dreef reed, remde hij volgens zijn passagier op het moment dat de rijbaan overging van een verhard naar onverhard wegdek. Hierbij slipte de auto en kwam uiteindelijk op de kop in een naast de rijbaan gelegen water/wijk terecht. De passagier wist zich uit de auto te bevrijden waarna hij heeft getracht zijn kameraad te redden. Dit is hem niet gelukt waarna het slachtoffer door hulpverleningsdiensten uit de auto werd gehaald. Reanimatie mocht niet meer baten. De 27-jarige passagier werd met onbekend letsel overgebracht naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal. Hij maakt het na omstandigheden goed.

Politie werft vrijwilligers tijdens Donderdag Meppeldag

ASSEN De politie gaat tijdens Donderdag Meppeldag nieuwe vrijwilligers werven. Op donderdag 19 augustus zal tijdens de laatste Donderdag Meppeldag van dit jaar, de wervingstruck van de politie van 10.00 tot 16.00 uur op de Groenmarkt staan.

Politievrijwilligers

In Drenthe zijn naast beroeps politiemedewerkers Politievrijwilligers in dienst in de functie van surveillant. Om voor de functie in aanmerking te komen doorloop je hetzelfde selectietraject als de beroepspolitiemedewerker en volg je een opleiding gedurende 3 jaar in de avonduren aan de politieacademie in Drachten.

10 opleidingsplaatsen

Voor de 10 opleidingsplaatsen Politievrijwilliger in 2011 wordt de aandacht vooral gericht op de omgeving Meppel, De Wolden en Westerveld omdat we daar versterking in het team Politievrijwilligers goed kunnen gebruiken. Natuurlijk zijn belangstellenden uit de overige delen van Drenthe ook welkom! Kijk ook op www.kombijdepolitie.nl/drenthe

Mobiele kraan gestolen
MEPPEL Tussen zondagmiddag 16.30 en maandagmorgen 08.30 uur vond er een diefstal plaats van een bedrijfsterrein aan de Hesselingen. Door het hekwerk te vernielen kon met behulp van een door de daders meegenomen palletwagen, een op een pallet staande mobiele kraan weggenomen worden. De kraan is van het merk HIAB en van het type 022T.

Politie houdt bezitter vuurwapen aan

ASSEN Maandagmiddag hield de politie op het Koopmansplein een 16-jarige Assenaar aan. Getuigen melden dat de knaap in het bezit was van een vuurwapen. Na aanhouding bleek hij in het bezit te zijn van een niet van echt te onderscheiden machinegeweer. Deze werd inbeslaggenomen en de verdachte werd bekeurd voor overtreding van de wet wapens en munitie.

Echtgenoot aangehouden voor mishandeling

PEEST Maandagmiddag hield de politie een 43-jarige Assenaar aan als verdachte van mishandeling. De man meldde zich vrijwillig op het politiebureau. Kort daarvoor had hij zijn vrouw, na een woordenwisseling in hun auto, op de Schaapdijk mishandeld. De Assenaar werd in verzekering gesteld.

Huiselijk geweld

HOOGEVEEN Maandagavond hield de politie in een woning een 16-jarige Hoogevener aan. De knaap wordt er van verdacht zijn 22-jarige zuster na een ruzie over het gebruik van de televisie te hebben mishandeld.

Verkeersongevallen met letsel

RUINEN Op de Leeuwte raakte maandagmiddag een echtpaar uit Amsterdam gewond. De 63-jarige bestuurder is tijdens het rijden vermoedelijk in slaap gevallen en tegen een in de linkerberm staande boom gebotst. Zowel de man als zijn 51-jarige echtgenote werden met onbekend letsel overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen.

BORGER Maandagavond raakten bij een aanrijding op de kruising van de Molenstraat met de Buinerstraat twee autobestuursters gewond. Een over de Molenstraat rijdende 21-jarige bestuurster uit Borger verleende geen voorrang toen ze de kruising met de Buinerstraat over wilde steken. Over de Buinerstraat kwam van rechts een 32-jarige autobestuurster uit Assen. Een aanrijding was het gevolg waarbij beide bestuursters met nekklachten werden overgebracht naar het ziekenhuis. Een bij de Assense inzittende 34-jarige passagier kwam met de schrik vrij.

Politie zoekt verdachte van doodslag
EMMEN Na een maandagavond uit de hand gelopen ruzie, waarbij een 18-jarige bewoner van de Dr. L.J.F. Jansenstraat ervan verdacht wordt een 44-jarige straatbewoner ernstig te hebben mishandeld, werd een onderzoek ingesteld. Het slachtoffer verklaarde met een stuk hout geslagen te zijn en moest zich met diverse kneuzingen in het gezicht onder doktersbehandeling in het ziekenhuis stellen. De verdachte had voordat de politie arriveerde de benen gekomen. Hij wordt gezocht.

Daders overlopen
BALLOO Maandagavond werden twee verdachten van diefstal van bliksemafleiders door een getuige overlopen. Het duo had de bliksemafleiders van een boerderij van Staatsbosbeheer aan de Balloo reeds doorgeknipt toen ze door een getuige betrapt werden. Het duo koos in een auto, zonder buit, het hazenpad.