Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.45 uur

Utrecht, 17-08-2010

Gewapende overval

UTRECHT Maandagmiddag vond een gewapende overval plaats op een kledingwinkel aan de Choorstraat. De overvaller kon later worden aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 14.30 uur een melding dat een kledingwinkel aan de Choorstraat was overvallen. Ter plaatse troffen agenten een 35-jarige medewerker van de winkel aan. De man was door de overvaller bedreigd met een mes. Het slachtoffer had nog wel gezien dat de overvaller een horecagelegenheid was binnengerend.

Agenten gingen naar de horecagelegenheid en troffen de 27-jarige overvaller uit Soest in de kelder aan. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De overvaller was in het bezit van geld en een aantal andere spullen uit de winkel.

Beroofd van telefoon

UTRECHT Op de Marnedreef vond maandagmiddag een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 21-jarige vrouw uit Hilversum liep rond 12.30 uur met haar zoontje over de Marnedreef. De vrouw was aan het bellen. Plotseling kwam een jongen op een fiets aanrijden. De jongen trok de telefoon uit de handen van de vrouw en vluchtte weg op zijn fiets. De vrouw zag geen kans meer om de jongen te achterhalen. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Auto gestolen en weer teruggevonden

UTRECHT Op maandag 16 augustus werd de auto van een Utrechtse vrouw vanaf de Oranjerivierdreef in Utrecht gestolen en vervolgens ook weer teruggevonden.

Een 31-jarige vrouw was tussen 16.00 en 17.00 uur aanwezig in een zonnestudio aan de Oranjerivierdreef. Zij had haar tas enkele seconden onbeheerd achtergelaten waarop haar autosleutels waren weggenomen door vermoedelijk twee mannen met een lichtgetint uiterlijk.

Op het moment dat de melding binnenkwam, ging de politie op zoek naar de auto en vond deze geparkeerd en op slot op de Saigondreef.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze diefstal. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.

Rijden zonder rijbevoegdheid

UTRECHT Over de Omloop in Utrecht werd op maandag 16 augustus een man aangehouden zonder rijbevoegdheid.

Rond 12.50 uur hield een agent een 33-jarige man uit Utrecht staande die over de Omloop reed, terwijl hem zijn rijgevoegdheid was ontzegd. De man werd aangehouden en het voertuig in beslag genomen.

Belediging agenten

UTRECHT In de nacht van 16 op 17 augustus werden agenten beledigd door een groep jeugd aan de Vasco Da Gamalaan in Utrecht.

Om 1.00 uur s nachts gingen agenten vanwege een melding van overlast naar een theehuis aan de Vasco Da Gamalaan. Daar bleek een groep jeugd aanwezig waarvan het grootste deel zich uit de voeten maakte bij het zien van de agenten. Een 21-jarige Utrechtse man uit de groep riep beledigende woorden naar de agenten en rende ook weg. Daarop zetten de agenten de achtervolging in en hielden hem in de Pizarrolaan aan. Hij bleek in het bezit van een kleine hoeveelheid drugs.