Goodman sluit huurcontracten af voor meer dan 518.000 m2 op de belangrijkste markten in Australië, Azië en Europa 17/08/2010 10:01

PR Newswire

SYDNEY, August 17, 2010 /PRNewswire/ --
De Goodman Group ("Goodman" of "groep") kondigt vandaag aan dat het voor meer dan 518.000 m2 aan huurcontracten heeft afgesloten op belangrijke markten in Australië, Azië en Europa:

+ In Australië is er voor meer dan 103.000 m2 aan huurcontracten afgesloten in Goodman's South Sydney-portfolio

+ Hongkong heeft voor meer dan 139.000 m2 aan huurcontracten afgesloten

+ In Continentaal Europa is, voor ca. 275.000 m2 aan logistiek vastgoed en kantoorruimte verhuurt. Dit verdeeld over de verschillende landen.

Greg Goodman, CEO van de Goodman Group zegt: "Het behaalde
verhuursucces is een voorbeeld van het momentum dat zich in de afgelopen maanden in de hele groep is blijven ontwikkelen. Dankzij ons uitgebreide werkgebied en de kwaliteit van onze mensen en producten zijn wij in staat geweest om onze bestaande klantrelaties wereldwijd te optimaliseren. Hierdoor konden wij inspringen op mogelijkheden en effectieve maatoplossingen bieden die tegemoetkomen aan de vraag van onze klanten."

Australië - South Sydney
In Australië heeft de South Sydney-markt in de afgelopen maanden een aanzienlijke verhuuractiviteit gegenereerd. Deze activiteit loopt parallel met de toegenomen havenactiviteit waarvan de locaties tussen de lucht- en zeehavens en Sydney-stad profiteren. Goodman heeft huurcontracten afgesloten voor een totaal van 103.765 m2, bestaande uit nieuwe huurcontracten en de verlenging van huurcontracten, met een waarde van AUD 13,1 miljoen netto huurinkomsten op jaarbasis. Deze verhuurresultaten hebben ook sterk bijgedragen aan de totale retentiegraad van 73% voor de verlenging van huurcontracten van de Australische portfolio en een bezettingsgraad van 96%.

De belangrijkste verhuurtransacties in South Sydney omvatten een verlenging van de huurovereenkomst voor 11.956 m2 met telecombedrijf Optus Administration Australia voor een periode van 10 jaar, een nieuw huurcontract voor 18.063 m2 met IT-dienstverlener Equinix Australia voor een periode van 15 jaar en een nieuw huurcontract met voedingsmiddelenimporteur F Mayer Holdings voor 10.707 m2 voor een periode van 12 jaar.

Jason Little, de General Manager van Goodman Australia merkt op: "Ons verhuursucces in South Sydney en in de Sydney-markt in het algemeen kan worden toegeschreven aan onze focus op het leveren van een uitstekende klantenservice en aan het feit dat wij onze basisactiviteiten goed uitvoeren. Dit vinden we op zijn beurt weer terug in de kwaliteit van ons klantenbestand, een sterke bezettingsgraad en een langdurige verhuurperiode met een gemiddelde van 4,7 jaar."

Hongkong
In Hongkong zag Goodman de vraag naar magazijnruimte stijgen tijdens het kwartaal eindigend op 30 juni 2010, nu het herstel in de detailhandel van Hongkong steeds sneller plaatsvindt. In dit kwartaal is meer dan 139.000 m2 magazijnruimte verhuurd, wat overeenkomt met een groei van 15% kwartaal-op-kwartaal en HKD 107,7 miljoen (ca. AUD 15,4 miljoen) netto huurinkomsten op jaarbasis.

Elf nieuwe klanten, voornamelijk detailhandelbedrijven en
multinationale logistiekbedrijven, zijn aan de Hongkong-portfolio toegevoegd, waarbij er in totaal voor meer dan 38.000 m2 aan nieuwe huurcontracten werd getekend. Van de nieuw getekende huurcontracten werd 60% afgesloten om aan de vraag naar uitbreidingsruimte door bestaande klanten te voldoen. De huurcontracten voor meer dan 101.000 m2 werden verlengd en Goodman was in staat om een retentiegraad van 76% voor leaseverlengingen en een totale bezettingsgraad van 94% te handhaven.

Philip Pearce, de Managing Director van Goodman Greater China verklaarde: "Dit is een bevredigend resultaat voor onze Hongkong-projecten, aangezien we nieuwe klanten aan onze portfolio hebben toegevoegd, terwijl we aan de groeiende vraag van onze bestaande klanten blijven voldoen. De omvang van onze projecten in Hongkong, onze succesvolle benadering van vermogensbeheer en het kwalitatieve beheer van ons vastgoed brengt ons in de gunstige positie om aan de vraag naar magazijnruimte en de bijbehorende groei in de verhuur, die naar verwachting zal blijven voortduren, te voldoen."

Continentaal Europa
In Continentaal Europa heeft Goodman voor meer dan 275.000 m2 aan huurcontracten afgesloten, van Frankrijk en Duitsland tot in de Benelux, Spanje en Hongarije. Dit weerspiegelt een toename in de ontwikkel- en verhuuractiviteit op de Europese markt. De afgesloten huurcontracten hebben een waarde van ca. euro 14 miljoen (ca. AUD 20 miljoen) netto huurinkomsten op jaarbasis. Het Europese team van Goodman heeft vooral nieuwe huurcontracten afgesloten voor meer dan 140.000 m2 aan logistiek vastgoed en kantoorruimte. Er is eveneens voor ca. 135.000 m2 aan huurcontracten verlengd voor bestaande klanten, wat een duidelijk teken is van de kracht van Goodman's klantgerichtheid.

Er zijn huurovereenkomsten afgesloten met een aantal
bluechipklanten in heel Europa, waaronder Amazon, Oriflame en Ingram Micro, wat een teken is van het hoogwaardige klantenbestand van Goodman. Deze sterke verhuurresultaten worden gekenmerkt door een retentiegraad van 79% voor de verlenging van huurcontracten en een bezettingsgraad van 96% binnen Goodmans European Logistics Fund.

Danny Peeters, CEO van Goodman Continental Europe zegt: "Dit aanzienlijke verhuursucces demonstreert de kwaliteit en de omvang van ons Europese werkgebied, samen met ons vermogen om nieuwe zakelijke kansen te optimaliseren terwijl we onze bestaande klantrelaties versterken."

Over Goodman Group (ASX: GMG)
Ga naar: http://www.goodman.com

Contactpersonen:
Goodman Group FD - Financial Dynamics Mathew Werner Dominic Morgan
Group Corporate Communications Managing Director
Manager
Tel: +61-2-9230-7159 Tel: +44(0)20-7269-9343

Mathew Werne, Group Corporate Communications Manager,Goodman Group +61-2-9230-7159, of Dominic Morgan, Managing Director, FD - Financial Dynamics, +44(0)20-7269-9343


-