Politie Groningen

Dinsdag 17 augustus 2010

Provincie Groningen, 17-08-2010

Insluiper op heterdaad betrapt

DELFZIJL De politie heeft maandagavond op de Sluis in Delfzijl een 29-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor poging tot diefstal. De Delfzijlster werd door buren betrapt bij het stelen van een motor uit een garage van een woning op de Sluis. Hij wist in eerste instantie de benen te nemen. Even later zagen de buren samen met de 41-jarige bewoner de verdachte lopen bij de brandweerkazerne op de Sluis. Zij wisten de insluiper te achterhalen en in te rekenen. De insluiper werd vervolgens aan gewaarschuwde politieagenten overgedragen. De man werd in een cel ingesloten. De garage bleek niet afgesloten te zijn. De motor was al verplaatst naar de deur van de garage. De verdachte wordt vandaag gehoord. De eigenaar van de motor doet aangifte van de poging tot diefstal.

Man aangehouden voor bedreiging

NIEUWOLDA - De politie heeft maandagmorgen een 33-jarige man uit Nieuwolda aangehouden. Agenten reageerden op een melding van bedreiging op een erf in de Hoofdstraat in Nieuwolda. Daar bleek dat een 33-jarige man uit Midwolda door de verdachte was bedreigd met een hamer. De Nieuwolder werd vervolgens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het is niet duidelijk geworden wat de aanleiding voor de bedreiging is geweest. Na verhoor mocht de verdachte het politiebureau verlaten. De hamer werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Duitsers betrokken bij mishandeling

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht in de Peperstraat in Groningen twee Duitse mannen aangehouden. Een van hen, een 23-jarige man uit Kassel, zou een inwoonster van Groningen (21) hebben betast. Toen zij hierop reageerde, gaf de verdachte haar een klap in het gezicht. Ze viel daarbij op de grond en raakte gewond. Bij de schermutseling raakte ook een 21-jarige Duitse man betrokken. De twee verdachten zijn naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Aan de hand van verklaringen en camerabeelden moet duidelijk worden wat zich precies heeft afgespeeld. Het slachtoffer is voor onderzoek naar een ziekenhuis gegaan.

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden

GRONINGEN Dankzij alerte getuigen heeft de politie maandagavond op de Nieuweweg in Groningen een auto-inbreker (37) op heterdaad aangehouden. De man, die geen vaste woonplaats heeft, was bezig met het doorzoeken van een dashboardkastje van een auto. Op dat moment kwam de eigenaresse bij haar auto. Een andere getuige deed de deur van de auto dicht, zodat de verdachte niet uit het voertuig kon komen. De inbreker wist vermoedelijk via het gesloten linnendakje van de auto de portierdeur te openen. De gewaarschuwde politieagenten konden de verdachte vervolgens meenemen naar het politiebureau. Hij werd voor verhoor ingesloten.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag op diverse plaatsen op snelheid.


- Zuidwolde, Rijksweg N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1380, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Garmerwolde, Provincialeweg N360:aantal geregistreerde voertuigen: 1500, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Gaarkeuken, Provincialeweg N388:aantal geregistreerde voertuigen: 413, aantal overtredingen: 31, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Wildervank, Rijksweg N33:aantal geregistreerde voertuigen: 2454, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Nieuwe Pekela, Provincialeweg N366:aantal geregistreerde voertuigen: 704, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Hoogkerk, Hoendiep:aantal geregistreerde voertuigen: 356, aantal overtredingen: 96, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, Rijksweg:aantal geregistreerde voertuigen: 513, aantal overtredingen: 46, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.