Politie Utrecht

Persbericht Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht, 17-08-2010

Verkeersongeval met gewonden: oproep getuigen

AMERSFOORT Op maandag 16 augustus, rond 19.00 uur, vond op het Euterpeplein een aanrijding plaats tussen een personenauto en een snorfiets. De beide opzittenden van de snorfiets raakten gewond en werden naar het ziekenhuis vervoerd.

De bestuurder van de auto, een 56-jarige inwoner van Amersfoort, reed op het Euterpeplein en kwam uit de richting van Ringweg-Randenbroek. Uit de tegenovergestelde richting van de Bachweg kwam de snorfiets die, volgens de lezing van de bestuurder van de personenauto, eerst aan de rechterzijde van de weg reed maar plotseling naar de linkerzijde van de weg overstak. De bestuurder van de auto stopte zijn auto nog om een aanrijding te voorkomen maar dat was tevergeefs. Er volgde een aanrijding waarbij de bestuurder van de snorfiets, een 16-jarige Amersfoorter, ernstig beenletsel opliep. Zijn passagier, een 15-jarige Amersfoorter, viel op de grond en raakte buiten bewustzijn.

Een traumahelikopter werd gewaarschuwd en kwam ter plaatse. De eveneens gewaarschuwde ambulance bracht de gewonden over naar het ziekenhuis. De verkeersdienst van de politie Utrecht stelde een onderzoek in. Beide voertuigen werden door een bergingsbedrijf afgevoerd.

De politie is nog op zoek naar getuigen van de aanrijding en verzoekt hen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid, via het telefoonnummer 0900-8844.