Steun de slachtoffers in Pakistan via Giro 254

(eigen nieuws)
16 augustus 2010
Steun via MYBODY de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan! We vragen je een bijdrage te storten op Giro 254 (t.n.v. MYBODY, Utrecht), onder vermelding van 'Noodhulp Pakistan'. Wij zorgen dat het verzamelde geld terecht komt bij ons veldkantoor in Pakistan dat zorgt voor de verspreiding van noodpakketten voor veilige bevallingen.

Grotere ramp dan tsunami en aardbeving
Bijna 14 miljoen mensen in Pakistan zijn getroffen door de grootste overstromingen in het land in de laatste 35 jaar. Meer dan 1600 mensen vonden de dood. Gezien de grootte van de totale Pakistaanse bevolking treft deze ramp waarschijnlijk meer mensen dan bij de tsunami in 2004, de recente aardbeving in Haïti en de aardbeving in deelstaat Kasjmir in 2005 bij elkaar opgeteld! Veel mensen zijn alles kwijt geraakt en zijn op de vlucht. Er is een enorme behoefte aan schoon drinkwater, voedsel, tenten, medicijnen, maar ook aan levensreddende voorzieningen op het gebied van moeder- en kindzorg.
Zwangere vrouwen en meisjes
Van de 14 miljoen getroffen mensen zijn er 6 miljoen kinderen en 3 miljoen vrouwen in de vruchtbare leeftijd. In sommige gebieden is het voor zwangere vrouwen en meisjes extra moeilijk hulp te zoeken omdat volgens culturele normen het een schande is als vrouwen medische hulp krijgen van mannen. Sommige van deze vrouwen zullen dus geen hulp vragen als er geen vrouwelijke hulpverlener voorhanden is. Stel je voor dat je zwanger bent en je geen hulp kunt krijgen! Zonder noodpakketten en voorzieningen voor deze vrouwen en meisjes zullen er meer vrouwen sterven door complicaties tijdens hun zwangerschap of bij de bevalling of permanent gehandicapt raken.

Noodpakketten
Samen met lokale ngos en de districtsoverheden zal ons Pakistaanse veldkantoor in twee zwaar getroffen gebieden in het zuiden (Sindh en Balochistan) zorgen voor het verspreiden van noodpakketten voor Veilige Bevallingen en noodpakketten voor Moeders en Pasgeborenen. Via lokale partnerorganisaties die bijhouden hoeveel vrouwen er duidelijk zichtbaar zwanger zijn en waarschijnlijk binnen 2 maanden hulp nodig hebben, verstrekt MYBODYs veldkantoor deze noodpakketten.

Jouw bijdrage, hoe klein ook, kan een leven redden:
* Pakket voor Veilige Bevalling 5,00

* Noodpakket voor moeder en pasgeborene na bevalling 10,00

Een noodpakket voor een veilige bevalling naar de standaard van de VN/WHO - bevat onder meer: wergwerp handschoenen, een plastic onderlegger, steriele wattenballetjes en verbandgaas, hechtdraad, kraamverband, zeep, een navelklem en een scheermesje.

Een noodpakket voor moeder en pasgeborene bestaat uit: 1 liter melk in tetrapak voor de moeder, 2 middelgrote handdoeken, babykleertjes, een licht dekentje, waterzuiveringszakjes. De familie van elke vrouw ontvangt 60 van deze zakjes. Daarvan is er 1 zakje per familie per dag, als ook een plastic emmer, een staaf om mee te roeren, een textielen zeef, een plastic afsluitbare beker en enkele plastic glazen.

Help moeder- en kindsterfte voorkomen!

We houden je via de website op de hoogte van de vorderingen en hoe we het geld besteden.

Opmerking
Toen wij besloten over te gaan tot deze actie was giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties nog niet opengesteld. Omdat we al actief zijn in Pakistan kunnen we gebruik maken van bestaande hulpinfrastructuren. Verder hebben we enige ervaring met soortgelijke acties en we zijn altijd zeer terughoudend met dit soort initiatieven. Deze keer is het een kleinschalige en gerichte actie. Disclaimer Print Back to top