Politie Utrecht

Persbericht Eemland noord, 10.25 uur

Utrecht, 17-08-2010

Straatrovers aangehouden

SOEST De politie heeft maandagmiddag twee inwoners van Soest aangehouden die kort daarvoor een beroving hadden gepleegd op de Beetzlaan.

Een 15-jarige jongen uit Soest stond rond 15.00 uur op de kruising van de Beetzlaan met de Mariastraat te praten met twee vrienden waar hij werd aangesproken door twee onbekende jongens. Zij waren geïnteresseerd in de mobiele telefoon van de Soester en eisten van de jongen dat hij de telefoon aan hen liet zien. Toen de Soester dat weigerde werd er gedreigd met geweld waarna het slachtoffer zich gedwongen zag de telefoon uit zijn zak te halen. Eén van de verdachten griste de telefoon vervolgens uit zijn hand waarna beiden met een bromfiets wegreden.

De direct gewaarschuwde politie stelde met meerdere eenheden een onderzoek in waarbij een motoragent de twee verdachten zag rennen over een bruggetje vanaf de Koningsweg in de richting van de Veenbesstraat. Tijdens de achtervolging gooide één van de verdachten de gestolen telefoon in de bosjes weg maar deze kon later worden teruggevonden. Deze verdachte, een 16-jarige inwoner van Soest, kon kort hierna worden aangehouden op de Smitsweg. De tweede verdachte, een 18-jarige Soester, werd later aangehouden bij zijn woning. Hij probeerde hierbij nog te vluchten maar kon door een agent in de omgeving worden gestopt en geboeid.

De beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het arrestantencomplex in Houten. De recherche onderzoekt of de verdachte mogelijk nog betrokken zijn bij andere delicten.